Τα 4 πιο δύνατά 350άρια Scooter, κάτω από 6.000 ευρώ

Τα 4 πιο δύνατά 350άρια Scooter, κάτω από 6.000 ευρώ

- Το Zontes D350 έχει την καλύτερη επιτάχυνση, 8,2" για τα 100 χλμ./ώρα.
- To QJMOTOR Fort 350 έχει τα πιο δυνατά φρένα, 43,1 μέτρα για ακινητοποίηση από τα 100 μέτρα.
- To Voge SR4 έχει τον πιο πλούσιο εξοπλισμό, με σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος & Cornering Lights
- Τo Zontes E350 έχει το μεγαλύτερο χώρο κάτω από τη σέλα και τις περισσότερες τουριστικές δυνατότητες

QJMOTOR: SVT 650X Μοναδικός V2 κινητήρας

VOGE: 3000DS Με δώρο top case αλουμινίου.

Το Zontes D350 έχει την καλύτερη επιτάχυνση, 8,2 δεύτερα για τα 100 χλμ.

Ήρθε μόλις στη χώρα μας και ήδη διακρίνεται. Ο λόγος για το Zontes D350, το οποίο έχει τον δυνατότερο κινητήρας της κατηγορίας (καθώς αποδίδει 37 ίππους), τον οποίο γνωρίσαμε μέσω του E350. Στο νέο Scooter της Zontes όμως, λόγω της διαφορετιής σχεδίασης και της πιο σπορ φιλοσοφίας καταφέρνει να βρει λίγα "δεκατάκια" ακόμα και έτσι κάνει το 0-100 σε μόλις 8,2".
Δύο Riding Modes (Eco και Sport) καιTraction Control ολοκληρώνουν το προφίλ του κινητήρα, ενώ μια έγχρωμη οθόνη TFT (με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth και εφαρμογής) αναλαμβάνει να κρατάει ενήμερο τον αναβάτη για ο,τιδήποτε συμβαίνει στο Scooter του, με ευκρινείς και πλούσιες πληροφορίες, όπως το σύστημα παρακολούθησης πίεσης και θερμοκρασίας των ελαστικών. Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται επίσης το πρακτικό χειρόφρενο στην αριστερή μανέτα, δικάναλο σύστημα ABS, πλήρως LED φωτιστικά σώματα, διπλή θύρα USB, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα και Keyless σύστημα εκκίνησης
Ένα τηλεσκοπικό πιρούνι και διπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ αναλαμβάνουν το ρόλο των αναρτήσεων και στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 265mm με τετραπίστονη δαγκάνα J.Juan μπροστά και έναν δίσκο 265mm πίσω, με διπίστονη δαγκάνα της ίδιας εταιρείας, με δικάναλο ABS
Η τιμή του Zontes D350 διαμορφώνεται στα 4.795 ευρώ
 

Μοντέλο Τιμή Ισχύς Hp / Στροφές Υψος Σέλας Χωρητηκότητα Ρεζερβουάρ Βάρος (πλήρες υγρών) 0 - 100 Km/h (sec.) 100 - 0 Km/h (Μέτρα)
ZONTES D350   37 760 12 188 8,2 44,6
ZONTES E350   37 770 16,5 198 9,8 45,5
QJMOTOR FORT 350   33,2 780 14 213 9,7 43,1
VOGE SR 4 MAX   34 775 12.8 198 9,3 46,6

To QJMOTOR Fort 350 έχει τα πιο δυνατά φρένα, 43,1 μέτρα για ακινητοποίηση από τα 100 μέτρα

Η QJMOTOR μας σύστησε πέρυσι το πρώτο της Scooter, ένα 350άρι που ακούει στο όνομα Fort 350
Στην καρδιά του βρίσκεται ένας κινητήρας 349cc, ο οποίος αποδίδει 33,2 ίππους και 33,5 Nm ροπής, με το σύστημα ψεκασμού να έρχεται από την Bosch. Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο συνεργάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι της Kayaba (KYB) μπροστά και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας πίσω, ενώ το φρενάρισμα αναλαμβάνουν δύο δίσκοι 265mm μπροστά με τετραπίστονες δαγκάνες και ένας δίσκος 265mm πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα, παρουσία δικάναλου ABS. Μάλιστα σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, το Fort 350 έχει από τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας - και τα καλύτερα στο συγκεκριμένο άρθρο - καθώς απαιτούνται 43,1 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ./ώρα. 
Η QJMOTOR δεν άφησε τίποτα στην τύχη ούτε στο κομμάτι του εξοπλισμού, καθώς το Fort 350 έχει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, Keyless σύστημα εκκίνησης με κάρτα NFC, LED φωτιστικά σώματα, TFT οθόνη 7" με δυνατότητα συνδεσιμότητας, μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα (45 λίτρα) και φωτιζόμενους διακόπτες
Η τιμή του QJMOTOR Fort 350 διαμορφώνεται στα 5.495 ευρώ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

To Voge SR4 έχει τον πιο πλούσιο εξοπλισμό, με σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος & Cornering Lights

Τα μοντέλα της Voge πάντα είναι "φορτωμένα" στο κομμάτι του εξοπλισμού και το SR4 δεν αποτελεί εξαίρεση. Αποτελεί το καλύτερα εξοπλισμένο Scooter της κατηγορίας, καθώς στα χαρακτηριστικά του μπορεί να βρει κανείς αναρτήσεις από την Kayaba, δικάναλο ABS από την Continental, Traction Control και σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος, δηλαδή αυτόματη ενεργοποίηση των αλαρμ για να υπάρξει ένα έξτρα σύστημα προειδοποίησης για τους οδηγούς που ακολουθούν. 
Στα φώτα δεν είναι μόνο το σύστημα των αλάρμ που ξεχωρίζει, αλλά και τα Cornering Lights (φώτα στροφών) και η λειτουργία Follow Me Home (με τα φώτα να παραμένουν αναμμένα για λίγα δευτερόλεπτα μετά το σβήσιμο του κινητήρα), με όλα αυτά να βασίζονται στα πλήρως LED φωτιστικά σώματα του SR4
Συνεχίζοντας, η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη, υπάρχει θύρα φόρτισης USB, Keyless σύστημα εκκίνησης και χειρόφρενο. H πληροφόρηση του αναβάτη γίνεται μέσω μιας οθόνης TFT 7", μέσω της οποίας υπάρχει η δυνατότητα πλοήγησης, ενώ πρωτοποριακό είναι το σύστημα καταγραφής, το οποίο βασίζεται σε μια κάμερα που υπάρχει στο μπροστινό μέρος του Scooter και ο αναβάτης μπορεί να καταγράφει τις διαδρομές του. 
Στην καρδιά του Voge SR4 βρίσκεται ένας μονοκύλινδρος κινητήρας 350cc, ο οποίος αποδίδει 34 ίππους και 35 Nm ροπής, με τον ηλεκτρονικό ψεκασμό να προέρχεται από την Bosch.
Η τιμή του Voge SR4 διαμορφώνεται στα 5.995 ευρώ. 

Τo Zontes E350 έχει το μεγαλύτερο χώρο κάτω από τη σέλα και τις περισσότερες τουριστικές δυνατότητες

Το Zontes E350 ήταν η πρώτη "πλατφόρμα" που μας σύστησε τον δυνατότερο κινητήρα της κατηγορίας. Είναι η ίδια μονάδα που βλέπουμε στο D350 και αποδίδει 37 ίππους και 38 Nm ροπής, όμως το E350 έχει μια αρκετά διαφορετική φιλοσοφία από το "δίδυμο" αδερφάκι του. Πλήρως GT σχεδίαση με μεγάλο ντεπόζιτο (16,5 λίτρα), άπλετους αποθηκευτικούς χώρους (έχει το μεγαλύτερο χώρο κάτω από τη σέλα από τα Scooter αυτού του άρθρου, που φτάνει τα 51,5 λίτρα!), πλούσιος εξοπλισμός και μεγάλη ζελατίνα, συνθέτουν το σκηνικό ενός πλήρως GT Scooter, το οποίο μπορεί να σε συνοδεύσει άνετα σε ταξίδια. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, το E350 μπορεί να πετύχει μια αυτονομία κοντά στα 400 χιλιόμετρα, ενώ η μεγάλη και άνετη σέλα θα βοηθήσει τον αναβάτη να μην χρειαστεί περαιτέρω στάσεις στο ταξίδι. 
Η ζελατίνα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη, ενώ το αλουμινένιο τιμόνι ρυθμίζεται σε δύο θέσεις, ώστε ο κάθε αναβάτης να το φέρει πιο κοντά στα μέτρα του. ¶λλα στοιχεία εξοπλισμού είναι το Traction Control, τα θερμαινόμενα γκριπ, οι χούφτες, το Keyless σύστημα εκκίνησης, το χειρόφρενο στην αριστερή μανέτα και το σύστημα ελέγχου πίεσης και θερμοκρασίας των ελαστικών
Μια οθόνη TFT 7" αναλαμβάνει την πληροφόρηση του αναβάτη, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συνδεσιμότητα, καθώς και φόρτισης του κινητού του αναβάτη μέσω της διπλής θύρας USB που βρίσκεται στο αριστερό ντουλαπάκι.
Τα ZONTES E350 είναι πλέον εξοπλισμένο με 2 ενσωματωμένες κάμερες, με κάρτα μνήμης.
Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις λειτουργίες start/stop video και λήψης φωτογραφίας μέσω του χειριστηρίου στο τιμόνι, ενώ η διαχείρισή τους γίνεται εύκολα μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.
Τηλεσκοπικό πιρούνι και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ αναλαμβάνουν την απόσβεση των ανωμαλιών της ασφάλτου, ενά στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 268mm με τετραπίστονη δαγκάνα μπροστά και έναν δίσκο 265mm πίσω με διπίστονη δαγκάνα και δικάναλο ABS. 
Η τιμή του Zontes E350 διαμορφώνεται στα 5.595 ευρώ