H Soriano Giaguaro στην VAR έκδοση - Προσέξτε το εναλλακτικό μπροστινό σύστημα ανάρτησης...

H Soriano Giaguaro στην VAR έκδοση - Προσέξτε το εναλλακτικό μπροστινό σύστημα ανάρτησης...

Soriano Giaguaro: Νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με ταχύτητες!

Πριν λίγα 24ωρα, αποκαλύφθηκε στην Ιταλία η νέα μοτοσυκλέτα της Soriano, ονόματι Giaguaro.

Με την ονομασία της να παραπέμπει άμεσα στον ιαγουάρο, η νέα μοτοσυκλέτα της Soriano «υποκλίνεται» στην ιστορία της εταιρείας και θέλει να παρουσιάσει μια διαφορετική εκδοχή ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Με 2 ηλεκτροκινητήρες και σασμάν 5 ταχυτήτων!

Στην συντριπτική πλειοψηφία τους, οι ηλεκρικές μοτοσυκλέτες έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα, αλλά η Soriano έχει δύο, σε μια μονάδα παροχής ισχύος τοποθετημένη εγκάρσια, ώστε να θυμίζει τους Boxer κινητήρες. Η ισχύς τους διαφέρει ανάλογα με την έκδοση της Giaguaro που θα αποκτήσει ο αναβάτης: Στην V1S, φτάνει τους 82 ίππους, ενώ στην V1R αγγίζει τους 98 ίππους. Και στις δύο εκδόσεις, η ροπή των μοτέρ είναι όμοια στα 15,8 kgm. Στοιχείο που διαφοροποιεί την Giaguaro από τις περισσότερες παρόμοιες μοτοσυκλέτες είναι φυσικά το κιβώτιο ταχυτήτων των 5 σχέσεων και με όπισθεν, το οποίο έχει και χειροκίνητο συμπλέκτη, που εξομοιώνει πλήρως την εμπειρία οδήγησης μιας μοτοσυκλέτας με κινητήρα βενζίνης. Και για τις δύο εκδόσεις του Giaguaro, η αυτονομία ανακοινώνεται στα 180 χιλιόμετρα σε μικτή χρήση, ενώ η επαναφόρτιση τους γίνεται σε περίπου 5 ώρες ή σε λιγότερο από μία ώρα, με ταχυφορτιστή 20 kW.
 

Η V1R θα έχει ανάρτηση παραλληλογράμμου

Σημαντική είναι η διαφορά στην εμπρός ανάρτηση, μεταξύ των δύο εκδόσεων του μοντέλου: Η V1S θα έχει ανεστραμμένο πιρούνι 50 χιλιοστών, ενώ η V1R θα φορά σύστημα παραλληλογράμμου, το οποίο αναφέρεται και στις τεχνικές λύσεις των πρώτων Soriano της ιστορίας.
 

Οθόνη αφής τοποθετημένη στο «ρεζερβουάρ»

Η Soriano Giaguaro διαφοροποιείται και στον τρόπο με τον οποίο θα απεικονίζει τις ενδείξεις, αφού η TFT οθόνη που θα χρησιμοποιείται τοποθετείται στην περιοχή του «ρεζερβουλάρ» και όχι μπροστά από το τιμόνι. Η Giaguaro θα δώσει το παρόν, και στην έκθεση της EICMA που θα ανοίξει τις πόρτες της την επόμενη εβδομάδα.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »