Ο Zef Eisenberg πάνω στο προσωπικό του δημιούργημα, την μοτοσυκλέτα Eisenberg V8.

Σκοτώθηκε ο ρέκορντμαν Zef Eisenberg

Στην προσπάθεια του για ένα ακόμα ρεκόρ, ο πασίγνωστος αγωνιζόμενος και κατασκευαστής Zef Eisenberg δυστυχώς έχασε την ζωή του, σε σύγκρουση. Δείτε όσα ξέρουμε μέχρι τώρα.

Τραγική αποδείχθηκε η τελευταία προσπάθεια του Zef Eisenberg να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ ταχύτητας. Ο αγωνιζόμενος, εκατομμυριούχος και κατασκευαστής μοτοσυκλετών, έχασε την ζωή του σε ατύχημα με αυτοκίνητο, προσπαθώντας να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας από όχημα εδάφους στην Βρετανία. Ήταν μόλις 47 ετών.
 
Σύμφωνα με όσες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές, ο Eisenberg οδηγούσε μία ειδικά βελτιωμένη Porsche 1.200 ίππων, στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τα 334 χιλιόμετρα την ώρα, σπάζοντας έτσι ένα ρεκόρ που κρατάει ο Tony Densham από το 1970. Όμως το αυτοκίνητο του Eisenberg ξέφυγε από τον έλεγχο, στο αεροδρόμιο του Elvington όπου οδηγούσε, και αναποδογύρισε προκαλώντας θανάσιμους τραυματισμούς στον Eisenberg.
 
O Eisenberg, που αυτοαποκαλούταν ως «Speed Freak», ήταν κάτοχος περίπου 50 ρεκόρ ταχύτητας στην Βρετανία και τον κόσμο. Μάλιστα, ο Eisenberg είχε επιβιώσει από άλλο ένα τρομακτικό ατύχημα το 2016, όταν σε άλλη μια προσπάθεια να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας στο ίδιο αεροδρόμιο (με μοτοσυκλέτα), υπέστη σφοδρή πτώση και κατάγματα σε 11 οστά του, ενώ κινδύνευσε να μην μπορέσει να ξαναπερπατήσει. Ωστόσο, το 2017 ο Eisenberg επέστρεψε στη δράση και τα ρεκόρ, ένα από τα οποία μάλιστα έχει καταγραφεί και στο βιβλίο Guinness -είχε ξεπεράσει τα 363 χιλιόμετρα την ώρα, οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα με κινητήρα jet, το 2015. 
 
Ευχόμαστε συλλυπητήρια στους οικείους του.