O Wayne Rainey (αριστερά) μαζί με τον Marc Marquez

Rainey: Ο Alex μπορεί να δυσκολέψει τον Marc

Τα σχόλια και τις προβλέψεις του για το αινιγματικό 2020 στα MotoGP, κάνει ο Wayne Rainey, ο πάλαι ποτέ πρωταθλητής στα Grand Prix των 500 κυβικών. Τι ακριβώς λέει;

Ο μεγάλος Wayne Rainey έτρεξε στην εποχή των δίχρονων αγωνιστικών των 500 κυβικών, κερδίζοντας μάλιστα 3 συνεχόμενους τίτλους από το 1990 μέχρι το 1992. Έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του, ο Rainey δεν απομακρύνθηκε και από τα πράγματα σχολιάζοντας τα δρώμενα του MotoGP.

Τι προβλέπει ο Αμερικανός για το 2020, που αναμένεται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χρονιές στο άθλημα; Ο Rainey υπογραμμίζει την δυναμικότητα του Fabio Quartararo, λέγοντας: «Δεν ήξερα πολλά για αυτόν. Έχει ένα πολύ επιθετικό στυλ, αλλά είναι και πολύ ακριβής ταυτόχρονα. Αυτοί οι αναβάτες εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα ηλεκτρονικά τους. Το ενδιαφέρον με τον Fabio είναι ότι δεν έχει κερδίσει ακόμα. Όταν το κάνεις, γνωρίζεις μια νέα πίεση. Από εκεί και πέρα όλα θα πηγαίνουν πιο γρήγορα, μέχρι τώρα έχει διασκεδάσει αρκετά (…) αλλά άπαξ και κερδίζεις αγώνες, πιέζεσαι αν τερματίζεις 2ος και 3ος».

Μπορεί ο Quartararo να είναι ανταγωνιστικός ως προς τον Marc Marquez; Ο Rainey δηλώνει: «Ο Marquez ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να τον νικήσει, ξέρει ότι ο Fabio δυναμώνει και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Ο Marc μπορεί να αποσυντονιστεί λίγο με τον αδερφό του στην ομάδα. Αυτό μπορεί να βγει προς όφελος του Fabio. Θα πρέπει να μπορεί να κερδίσει αγώνες, αλλά θα πρέπει να δώσει καλή μάχη για αυτό»