Ο χειμώνας πλησιάζει, εσύ θα μείνεις με ίδια λάστιχα;

Η καλύτερη εποχή για να αντικαταστήσεις τα παλιά ή φθαρμένα ελαστικά σου είναι τώρα. Δες γιατί και απευθύνσου στους ειδικούς.

Σε όσο άριστη κατάσταση κι αν βρίσκεται η μοτοσυκλέτα σου, τίποτα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή μετακίνησή σου, αν τα ελαστικά είναι πολύ φθαρμένα ή έχουν “ξεραθεί” από την πολυκαιρία. Η δουλειά τους είναι ακόμα πιο δύσκολη το χειμώνα, που έχουν να αντιμετωπίσουν τους βρεγμένους, κρύους και γλιστερούς δρόμους. Για να μπορέσουν να αποδώσουν πρέπει να είναι “φρέσκα”, σε καλή κατάσταση και φυσικά να έχουν τις σωστές πιέσεις. Η φθορά των ελαστικών δεν είναι πάντα ορατή. Η έκθεση στον ήλιο τα «ξεραίνει» και μειώνει την απόδοσή τους. Aσχετα με το αν γίνονται χιλιόμετρα, η «κούραση» και η μείωση της αποτελεσματικότητας των ελαστικών είναι αναπόφευκτη. Για να είναι πάντα φρέσκα, οι κατασκευαστές προτείνουν αντικατάσταση των ελαστικών με νέα κάθε 15.000 χιλιόμετρα ή δυο χρόνια, ό,τι έρθει πρώτο. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά και είναι, αυτονόητο ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείς τη μοτοσυκλέτα σου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η φθορά, οπότε η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνει γρηγορότερα.



Τα αυλάκια στο πέλμα του ελαστικού απομακρύνουν το νερό από το σημείο που αυτό πατάει, ώστε να αποφεύγεται η υδρολίσθηση. Όταν τα ελαστικά είναι φθαρμένα, το ύψος του πέλματος μειώνεται και μαζί του χάνεται η αποτελεσματικότητα του στο να διώχνει το νερό. Ευτυχώς τα ελαστικά είναι ένα από τα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας που είναι σε κοινή θέα και έχουμε εύκολη πρόσβαση. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε μόνοι μας την κατάσταση τους εύκολα και γρήγορα. Με ένα παχύμετρο μετράμε το ύψος του πέλματος του ελαστικού σε διάφορα σημεία. Θα πρέπει πάντα να είναι τουλάχιστον 1.6 χιλιοστά σε όλη τη διάμετρό του.

Επειδή λοιπόν τα ελαστικά είναι τόσο σημαντικά για την ασφάλειά σου, όταν έρθει η στιγμή της αλλαγής χρειάζεσαι έναν έμπειρο επαγγελματία που να κατανοεί πλήρως την αξία τους. Με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει το προσωπικό της Skafidas Racing Workshop μέσα από τους αγώνες, μπορεί να λύσει όλες τις απορίες σου γύρω από τα ελαστικά και κατανοώντας τις ανάγκες σου να σε βοηθήσει να επιλέξεις μέσα από τις τελευταίες προτάσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών όπως DUNLOP, PIRELLI, METZELER, MICHELIN, MITAS, VEE RUBER κ.α. Επίσης, προσφέρονται υπηρεσίες πλέξης και ακτινολόγηση τροχών με ακτίνες, μια διαδικασία υψηλής ακρίβειας που όλοι ξέρουμε πόσο απαιτητική είναι.

Και μην ξεχνάς ότι μπορείς να απευθυνθείς στη Skafidas Racing Workshop και για τη βελτίωση των αναρτήσεων της μοτοσυκλέτας σου και να ανακαλύψεις τις πραγματικές δυνατότητές της με τη βοήθεια των προϊόντων κορυφαίων ονομάτων όπως Ohlins, Andreani, K-Tech, Mupo και YSS που έχουν δοκιμαστεί και έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους. Επίσης, στις εγκαταστάσεις τις εταιρείας στη Νίκαια θα βρείτε επώνυμα ανταλλακτικά και αναλώσιμα όπως λιπαντικά, τακάκια και αλυσίδες για κάθε τύπο μοτοσυκλέτας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Πέτρου Ράλλη 120, Νίκαια
Τηλ.: 211 0171856
Facebook Page
 
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 18:00
Σάββατο: 09:00 – 15:00

Διαβάστε ακόμα: