Το δίλιτρο...τερατούργημα της Moto Corsa. Πως σας φαίνεται;

Moto Corsa: Δικύλινδρο και...δίλιτρο!

Βρετανός κατασκευαστής θέλει να δημιουργήσει ένα κολασμένο δικύλινδρο naked bike, με μοτέρ 2.000 κυβικών! Πως σας φαίνεται;

Ο έμπορος μοτοσυκλετών με την επωνυμία Moto Corsa, που εδρεύει στην νοτιοδυτική Αγγλία, φιλοδοξεί να γίνει κατασκευαστής μικρής κλίμακας για μοτοσυκλέτες, αποκαλύπτοντας μάλιστα το πρώτο του πόνημα. Πρόκειται για την naked μοτοσυκλέτα που βλέπετε στην εικόνα, η οποία εξοπλίζεται με δικύλινδρο V κινητήρα στα 1.961 κυβικά!

Ο κινητήρας της S&S είναι αμερικανικής κατασκευής και αερόψυκτος, αποδίδει 100 ίππους και μια τρομερή ροπή των 18,6 kgm (2 λίτρα κυβισμού είναι αυτά…), ενώ η μοτοσυκλέτα έχει αναπτυχθεί από τον Tony Scott, έμπειρο μηχανικό με ιστορία επιτυχιών στις μοτοσυκλέτες κατηγορίας Moto2 και το πρωτάθλημα BSB.

H μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο και είναι εξοπλισμένη με περιφερειακά από το πάνω ράφι, όπως αναρτήσεις της Ohlins, φρένα της Beringer και τροχούς από ανθρακονήματα. Ο Dave Martin, επικεφαλής της Moto Corsa, έχει δηλώσει ότι πρόθεση της εταιρείας είναι να κατασκευάσει αρχικά, 20 αντίτυπα της εν λόγω μοτοσυκλέτας, το καθένα διαθέσιμο έναντι περίπου 40.000 λιρών.

Μάλιστα, ο Martin δήλωσε ότι «παρά τις κακές οικονομικές συνθήκες, υπάρχει ακόμη επιθυμία για αποκλειστικές μοτοσυκλέτες σαν αυτή». Το ξέρουμε Dave, το ξέρουμε…