Πως θα μοιάζει άραγε η νέα έκδοση του KTM 1290 Superduke, ονόματι RR;

KTM 1290 Superduke RR: Επιβεβαίωση

Διαρροή στοιχείων από επίσημα έγγραφα δείχνουν ότι η ισχυρότερη και πιθανώς η πιο εντυπωσιακή 1290 Superduke όλων των εποχών είναι στα σκαριά. Δείτε τι μαθαίνουμε…

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Ήταν λίγο καιρό πριν, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η φήμη ότι μια νέα KTM 1290 Superduke RR ετοιμάζεται από την εταιρεία, ως μια ακόμη πιο special έκδοση του «κτήνους», όπως είναι το επίσημο παρατσούκλι του. Τώρα, Αμερικανοί ειδικοί ανακάλυψαν ακόμα περισσότερα στοιχεία για το θέμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο μέσο Motorcycle.com.
 
Οι Αμερικανοί συνάδελφοι μας ανακάλυψαν την καταχώρηση του νέου KTM Superduke 1290 RR σε έγγραφα προδιαγραφών ρύπων από την Γερμανία. Το μοντέλο έχει κατοχυρωθεί μαζί με το «απλό» (θου Κύριε…) 1290 Superduke R και μάλιστα οι δηλωθέντες ρύποι είναι παρόμοιοι με μικρές μόνο διαφορές. Η ισχύς των δύο μοντέλων θα είναι όμοια (177 ίπποι), άρα οι μικροδιαφορές πιθανότατα δείχνουν την ύπαρξη ενός διαφορετικού συστήματος εξάτμισης στο RR μοντέλο.
 
Με την ισχύ του κινητήρα να είναι όμοια, περιμένουμε εξοπλιστικές αλλαγές στο μοντέλο: Συγκεκριμένα, μιλάμε για αναβάθμιση στις αναρτήσεις, μια σίγουρη «δίαιτα», τοποθέτηση αεροδυναμικών βοηθημάτων, τμημάτων από ανθρακονήματα και πιθανώς, σφυρήλατων τροχών.
 
Το KTM 1290 Superduke RR δεν είναι το μόνο μοντέλο που περιμένουμε από την KTM, ωστόσο, αφού από τα ίδια έγγραφα επιβεβαιώνεται και το 890 Duke (χωρίς το R), ενώ αναμένουμε και την ανακοίνωση του ολοκαίνουργιου 1290 Super Adventure. Μείνετε συντονισμένοι…