Ιταλία: Όχι στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων

Ιταλία: Όχι στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων

Η Ιταλία είναι το πιο πρόσφατο κράτος-μέλος της ΕΕ που φαίνεται να μην αρέσει ο «ορίζοντας» της απαγόρευσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2035. Μετά τη Γερμανία, η ιταλική κυβέρνηση μέσω του υπουργού Cingolani, ζητάει παράταση μέχρι το 2040.

Ανέφικτο το πλάνο απαγόρευσης της ΕΕ

Το πλάνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης φαίνεται να μην αποδίδει, αφού από το 2030 που ήταν η αρχική ημερομηνία, μετά από παράταση που ζητήθηκε πριν λίγο καιρό μεταφέρθηκε στο 2035, ενώ ακόμα και τώρα υπάρχουν αρκετές χώρες που συνεχίζουν να διαφωνούν, ζητώντας από την ΕΕ να «ξανασκεφτεί» το μέτρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Παράταση μέχρι το 2040

Η πρόταση που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προβλέπει τη διακοπή της πώλησης και διάθεσης οχημάτων με κινητήρες diesel και βενζίνης έως το 2035. Ο στόχος αυτός είναι για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 50%, αφήνοντας περισσότερο χώρο να εξελιχθούν «πράσινες» τεχνολογίες, όπως η ηλεκτροκίνηση και τα βιοκαύσιμα. Βέβαια, το πλάνο φαντάζει κάπως ουτοπικό εφόσον οι περισσότερες χώρες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα παραπάνω μέτρα, ζητώντας εκ νέου παράταση έως το 2040.

Όχι στην ολική απαγόρευση των κινητήρων καύσης – Να δοθούν περιθώρια & χρόνος

Με την παραπάνω πρόφαση, η ιταλική κυβέρνηση με αντιπρόσωπο τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης Roberto Cingolani, δήλωσε πως εργάζεται μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε μία κοινή και πιο εφικτή πρόταση. Ο στόχος που θέτουν οι συγκεκριμένες χώρες αφορά τον περιορισμό της μείωσης των εκπομπών στο 90% και όχι 100% που θέλει η Ευρώπη, αφήνοντας περισσότερα περιθώρια και παράθυρα «ελιγμών». Εν ολίγοις, υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να γίνει ολική απαγόρευση των θερμικών κινητήρων, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος και περιθώρια. Την άποψη αυτή, ενστερνίζονται μεταξύ άλλων η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβακία, ωστόσο σύντομα πρέπει να βρεθούν κι άλλοι υποστηρικτές.
 

Πρωτοστάτης η Ιταλία!
Ανέφικτη η απαγόρευση των θερμικών κινητήρων.
Ζητούν παράταση μέχρι το 2040.
Να μην απαγορευτούν οριστικά και 100%, αλλά να δοθούν περιθώρια και χρόνος.
Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζουν αυτήν την άποψη κι η Γερμανία.
Εσύ τι πιστεύεις? Είσαι με την πλευρά της ηλεκτροκίνησης?

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »