Δυσκολεύει περαιτέρω η θέση του Andrea Iannone μετά και την δεύτερη θετική εξέταση αντί-ντόπινγκ...

Iannone: Θετικό και το δεύτερο δείγμα του

Επιδεινώνεται η θέση του Andrea Iannone καθώς και το Β δείγμα ούρων έδειξε ότι ο Ιταλός είχε μια απαγορευμένη ουσία στο σύστημά του. Δείτε περισσότερα.

Ο Andrea Iannone βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας: Ο Ιταλός αναβάτης της Aprilia βρέθηκε θετικός για δεύτερη φορά σε απαγορευμένη ουσία, αφού και το Β δείγμα του την περιείχε. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για μια ουσία τύπου στεροειδών, την δροστανολόνη, η οποία έχει αναβολική δράση.

Το παράδοξο με την υπόθεση είναι ότι το δείγμα Β του Andrea Iannone εμφάνισε μια τόσο μικρή περιεκτικότητα σε δροστανολόνη, που μπορεί να έχει προκληθεί όχι από εσκεμμένη χρήση αυτής, αλλά από μολυσμένο φαγητό. Ο δικηγόρος του 30χρονου Iannone έχει ήδη τοποθετηθεί επί του θέματος, λέγοντας ότι ο Ιταλός βρισκόταν στην Ασία για πάνω από ένα μήνα πριν τον έλεγχο και ότι η ουσία μπορεί να ευρίσκετο στα τρόφιμα που κατανάλωνε εκεί. Επιπλέον, κάνει λόγο για πολύ «συμπυκνωμένο δείγμα» από τον Iannone, λόγω της «αφυδάτωσης μετά τον αγώνα», κάτι που επηρεάζει τα αποτελέσματα ενός ελέγχου.

Ωστόσο οι εξελίξεις αυτές και πάλι δεν είναι υπέρ του Iannone, ακόμα. Ο Ιταλός θα πρέπει, αν θέλει ακόμη να υποστηρίξει την αθωότητα του, να περάσει από πειθαρχική ακρόαση μαζί με τον δικηγόρο του, μια διαδικασία η οποία επιφέρει απόφαση εντός 45 ημερών. Μέχρι εκείνη την στιγμή, ο αποκλεισμός του Iannone από την αγωνιστική δράση ισχύει και ο Ιταλός είναι πιθανόν ότι θα χάσει όλες τις pre-season δοκιμές…

Η Aprilia σε δηλώσεις της, είπε ότι σε περίπτωση που ο Iannone δεν μπορεί να αγωνιστεί, ο Bradley Smith θα πάρει την θέση του, ενώ δεν έγινε λόγος για τυχόν λύση συμβολαίου μεταξύ των δύο πλευρών.