Hitachi και Honda δίνουν τα χέρια για μια τεράστια μελλοντική συνεργασία.

Honda-Hitachi: Νέα συνεργασία-κολοσσός

Οι δύο Ιαπωνικοί γίγαντες ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας συνεργασίας, στα πλαίσια της οποίας θα δημιουργηθεί ένα νέο καθεστώς παραγωγής περιφερειακών για μοτοσυκλέτες. Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Οι αλλαγές στον χώρο της αυτοκίνησης αναμένονται δραστικές τα επόμενα χρόνια και σήμερα, μια νέα είδηση για μια μεγάλη συνεργασία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η Honda δίνει τα χέρια με την Hitachi, με σχέδια για μεγάλες κινήσεις στο άμεσο μέλλον.

Η συμφωνία αφορά 3 εταιρείες περιφερειακών, τις οποίες κατέχει ήδη η Honda σε κάποιο ποσοστό: Πρόκειται για τις Showa, Keihin και Nissin, που παράγουν αναρτήσεις, συστήματα τροφοδοσίας και φρένα αντίστοιχα. Και οι 3 εταιρείες φυσικά είναι μακροχρόνιοι συνεργάτες της Honda, η οποία επιλέγει τα προϊόντα τους για τις μοτοσυκλέτες της ενώ και δεκαετίες.

Το σχέδιο έχει ως εξής: Αρχικά, η Honda θα αγοράσει το 100% των Showa, Nissin και Keihin (τώρα κατέχει το 33,5%, 34,86% και 41,35% των 3 εταιρειών αντίστοιχα). Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς αυτής, Honda και Hitachi θα ενοποιηθούν σε μία εταιρεία-κολοσσό, με την Hitachi να ελέγει τα 2/3 αυτής και την Honda το υπόλοιπο 1/3!

Θα έχει βέβαια, ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα εξελιχθεί η συμφωνία, όσον αφορά τα σήματα όλων των εμπλεκόμενων: Αν θα παραμείνουν και μετά την ενοποίηση ή αν η τελική «πατρική» εταιρεία που θα τις περιλαμβάνει όλες, θα εμφανιστεί με δικό της σήμα (δεν το αποκλείουν τα ξένα μέσα…). Εν αρχή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα επιμέρους brand names θα παραμείνουν, για προφανείς λόγους.

Η λογική πίσω από αυτή την μεγάλη συμφωνία είναι απλή: Με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και την αύξηση του αυτοματισμού στα οχήματα, αναρτήσεις, τροφοδοσία και φρένα θα καλούνται να «συνεργαστούν» ως συστήματα (κάτι που ήδη συμβαίνει φυσικά στα αυτοκίνητα). Συνεπώς, όταν βρίσκεται μία μόνο εταιρεία πίσω από την ανάπτυξη αυτών των συστημάτων αλλά και ενιαίου λογισμικού ελέγχου, η δημιουργία τους γίνεται πιο εύκολη (και πιο φθηνή φυσικά) υπόθεση.

Περιμένουμε και περισσότερα σχετικά με την υπόθεση.