Honda: 3 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2024

Ο πρόεδρος της Honda, Toshihiro Mibe, αποκάλυψε τα πλάνα της Ιαπωνικής εταιρείας, που περιλαμβάνουν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και scooter. Διαβάστε τι είπε.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Όχι ένα, αλλά τρία ηλεκτρικά οχήματα θα δούμε από τη Honda μέχρι το 2024 σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου, Toshihiro Mibe, γεγονός που δείχνει την αφοσίωση της εταιρείας σε ένα πιο πράσινο μέλλον. Στην έκθεση της Σανγκάη ο κύριος Mibe έκανε ξεκάθαρο ότι η εταιρεία επενδύει πολλά στην ηλεκτροκίνηση και θέλει να ισχυροποιήσει την παρουσία της με τον ερχομό των νέων ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: “Η Honda θέλει να έχει ηγετικό ρόλο και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου της ηλεκτροκίνησης ενισχύοντας το περιβαλλοντικό της έργο όχι μόνο με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και με το να κάνει πιο αποδοτικούς τους βενζινοκινητήρες”.

Προκειμένου όμως να ξεκινήσει η ηλεκτρική επανάσταση θα πρέπει να εξελιχθούν μπαταρίες που να είναι σημαντικά φθηνότερες από αυτές που υπάρχουν τώρα. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στις ανταλλάξιμες μπαταρίες και στη δημιουργία universal μπαταριών που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οχήματα διαφορετικών κατασκευαστών. Σε αυτό μάλιστα έχουν δεσμευτεί ήδη οι τέσσερις μεγάλοι Ιάπωνες κατασκευαστές και πρόκειται να συνεργαστούν στο άμεσο μέλλον.

Τώρα, σε ότι αφορά στα τρία ηλεκτρικά μοντέλα της Honda μέχρι το 2024, αυτά θα έχουν επιδόσεις αντίστοιχες με βενζινοκίνητα μοντέλα 50 και 125 κυβικών, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν στη γκάμα δυνατότερες και πιο διασκεδαστικές μοτοσυκλέτες.