Αλλάζει διά παντός το σκηνικό στις πωλήσεις μοτοσυκλετών με την έκρηξη της ηλεκτροκίνησης;

Ηλεκτροκίνητη «έκρηξη» στην Ιταλία: +84,5% οι πωλήσεις!

Σχεδόν διπλασιάστηκε η αγορά ηλεκτροκίνητων δικύκλων στην Ιταλία το 2020, με τις επιμέρους κατηγορίες της να σημειώνουν αύξηση ακόμα και +268,8%! Δείτε αναλυτικά…

Το 2020 ήταν μια χρονιά-σταθμός για τον κόσμο που έφερε ίσως τις περισσότερες αναταράξεις τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αυτό που γίνεται κάθε μέρα και σαφέστερο είναι ότι αποτέλεσε και χρονιά «έκρηξης» στις πωλήσεις δικύκλου και ηλεκτροκίνητου δικύκλου. Η είδηση μας έρχεται από την Ιταλία, όπου σημειώθηκε τεράστια ανάπτυξη στην ανάλογη αγορά.
 
Πιο συγκεκριμένα, η αγορά των ηλεκτροκίνητων δικύκλων στο σύνολο της σημείωσε αύξηση 84,5%, με τις ταξινομήσεις ηλεκτροκίνητων να ξεπερνούν για πρώτη φορά τις 10.000. Την μεγαλύτερη αύξηση είδε η κατηγορία των ηλεκτρικών scooters, που με ταξινομήσεις 6.088 κομματιών σημείωσε αύξηση 268,8%! Οι μοτοσυκλέτες (ανάλογες με άνω των 125 κυβικών, ηλεκτρικές) σημείωσαν αύξηση 7% (377 ταξινομήσεις), ενώ τα ηλεκτρικά δίκυκλα ανάλογα των 50 κυβικών αυξήθηκαν κατά 10,5% (710 ταξινομήσεις).
 
Ο επικεφαλής των ηλεκτρικών οχημάτων της ANCMA, Gary Fabris, δήλωσε για την εξέλιξη, μεταξύ άλλων: «Η ανάπτυξη αυτής της αγοράς δίνει ώθηση στην Ιταλική βιομηχανία να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, που αφορούν ακριβώς την βιωσιμότητα και την τεχνολογική μετατροπή που απαιτείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.»