Ηλεκτρικό ποδήλατο: Και γυμνάζεσαι και γλιτώνεις χρόνο και χρήμα

Ηλεκτρικό ποδήλατο: Και γυμνάζεσαι και γλιτώνεις χρόνο και χρήμα

Σε τι διαφέρει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο από ένα συμβατικό και τι τύποι υπάρχουν. Δες εδώ όσα πρέπει να ξέρεις.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο έχει ηλεκτροκινητήρα που σε βοηθά.

Είτε θέλεις να μειώσεις στο ελάχιστο τα έξοδα της καθημερινής σου μετακίνησης ή να κάνεις μακρινές βόλτες σε άσφαλτο και χώμα κατακτώντας κορυφές με ευκολία, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο σου προσφέρει όσα ένα συμβατικό, ενώ έχεις έξτρα υποβοήθηση για να κάνεις ξεκούραστα χιλιόμετρα. Σε τι διαφέρει όμως;
Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, που σε βοηθάει όταν κάνεις πετάλι και ο οποίος τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Για να θεωρείται ένα ποδήλατο ηλεκτρικό θα πρέπει ο κινητήρας να σε βοηθά και όχι να κινεί από μόνος του το ποδήλατο, δηλαδή πρέπει να κάνεις πετάλι, ώστε να έχεις την ηλεκτρική υποβοήθηση. Η δύναμη που παρέχεται από τον κινητήρα είναι ανάλογη της δύναμης που ασκείς στα πετάλια και καθορίζεται και από το επιλεγμένο επίπεδο υποβοήθησης. Αυτό σου επιτρέπει να ρυθμίζεις εν κινήσει τη δύναμη του ηλεκτροκινητήρα και κατ`επέκταση την αυτονομία του ποδηλάτου. Υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που καθορίζουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Για την Ελλάδα, ο ηλεκτροκινητήρας δεν πρέπει να έχει ισχύ μεγαλύτερη των 250 Watt και η υποβοήθηση θα πρέπει να σταματά στα 25 χλμ. / ώρα. Φυσικά, μπορείς να αναπτύξεις μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά μόνο κάνοντας πετάλι, καθώς ο κινητήρας δεν βοηθά από εκεί και πέρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πώς λειτουργεί ένα ηλεκτρικό ποδήλατο;

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στη μεσαία τριβή (δηλαδή ανάμεσα στα πετάλια), όπως το Italwin Travel ή στο κέντρο του εμπρός ή του πίσω τροχού, σαν το Wayel Gotham. Στην πρώτη περίπτωση ενεργεί μέσω της αλυσίδας και του συστήματος μετάδοσης, ενώ στη δεύτερη απευθείας στον τροχό. Η μπαταρία μπορεί να είναι σε κοινή θέα, ή «κρυμμένη» στο πλαίσιο και συνήθως είναι αποσπώμενη, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν αφαιρείται. Ο χειρισμός του συστήματος γίνεται μέσω οθόνης και κουμπιών που βρίσκονται στο τιμόνι ή στην οριζόντια δοκό του πλαισίου. Από εκεί επιλέγεις το επίπεδο υποβοήθησης και ενημερώνεσαι για την ταχύτητα, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την αυτονομία, ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά και οθόνες με δυνατότητα πλοήγησης.

Φτάνεις σε κάθε γωνιά της πόλης

Ο κλάδος των ηλεκτρικών ποδηλάτων έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν πλέον ηλεκτρικά ποδήλατα για κάθε έδαφος και χρήση. Η μεγάλη αυτονομία και η δυνατότητα του να διανύεις αποστάσεις χωρίς να κουράζεσαι το καθιστούν ιδανική λύση για τις καθημερινές σου αστικές μετακινήσεις ακόμα και προς και από τη δουλειά σου, ενώ ο χρόνος της διαδρομής είναι σταθερός, καθώς δεν επηρεάζεται από την κίνηση και το μποτιλιάρισμα. Χρησιμοποιώντας υψηλό επίπεδο υποβοήθησης θα φτάσεις στον προορισμό σου χωρίς να κουραστείς ή να ιδρώσεις, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και σπαστά ηλεκτρικά ποδήλατα σαν το Next της Wayel, που μπορείς να βάλεις στα Μ.Μ.Μ και να φτάσεις σε κάθε σημείο της πόλης.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »