Ο νέος κινητήρας Milwaukee 8 Screaming Eagle 131

Harley-Davidson: Νέος Milwaukee 8 στα 2.147 κ.εκ.

Ξεκίνησε και επίσημα η διάθεση του νέου κινητήρα της Harley-Davidson, για custom builders και αναβάτες που θέλουν να αναβαθμίσουν τις μοτοσυκλέτες τους. Δείτε περισσότερα.

Η Harley-Davidson ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης του κινητήρα Milwaukee 8 «Screamin Eagle» σε μορφή «crate engine» ή απλούστερα… σκέτο μοτέρ, όπως θα λέγαμε στην Ελλάδα. Πρόκειται για την αναβαθμισμένη μορφή του Milwaukee 8, με κυβισμό που φτάνει τις 131 κυβικές ίντσες ή τα 2.147 κ.εκ. σε δικές μας μονάδες.

Ο νέος Milwaukee 8 131 διατηρεί την διαδρομή εμβόλου των 114,3 χιλιοστών αλλά λαμβάνει αύξηση της διαμέτρου του κυλίνδρου στα 109,5 χιλιοστά, νέο σώμα ψεκασμού 64 χιλιοστών και νέο εκκεντροφόρο με μεγαλύτερο βύθισμα. Οι αλλαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα μια μέγιστη ισχύ στους 121 ίππους και 18,1 kgm ροπής. Η σχέση συμπίεσης του μοτέρ αγγίζει το 10,7:1 ενώ νέα είναι τα μπεκ ψεκασμού με δυνατότητα παροχής 5,5 γραμμαρίων (περίπου 7,5 ml) καυσίμου ανά δευτερόλεπτο.

O νέος κινητήρας διατίθεται ως «bolt-on» αναβάθμιση για τις μοτοσυκλέτες που φέρουν ήδη, τους Milwaukee 8 σε αερόψυκτη ή αεροελαιόψυκτη εγκατάσταση, ενώ η τιμή του έχει ανακοινωθεί στα 6.195 και 6.395 δολάρια Αμερικής, αντίστοιχα. Φυσικά ο κινητήρας συνοδεύεται και από εγγύηση έως και 2 χρόνια από την Harley-Davidso, ενώ για την σωστή του εγκατάσταση απαιτείται και ένα νέο πρόγραμμα στην ECU. Ξεκινήστε οικονομίες!