Παραμένουν... αγύριστα κεφάλια οι Αμερικανοί, όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση κράνους.

ΗΠΑ: Αντιδρούν στο κράνος γιατί «περιορίζει τις ελευθερίες»

Ένα ακόμα αμερικανικό «ανέκδοτο» είδε το φως της ημέρας που αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες: Αναβάτες πιστεύουν ότι το «υποχρεωτικό κράνος» είναι… περιορισμός στις ελευθερίες τους. Δείτε περισσότερα.

Η «χώρα της Ελευθερίας», η Αμερική, και ο τρόπος που οι κάτοικοι της βλέπουν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους έχει ως αποτέλεσμα αρκετά ευτράπελα, ειδικά όταν μιλάμε για νομοθεσίες. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία είδηση αφορά την πολιτεία του New Hampshire, στην οποία προτάθηκε νόμος  για την υποχρεωτική χρήση του κράνους από αναβάτες μοτοσυκλέτας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στις ΗΠΑ δεν υπάρχει νόμος σε όλες τις πολιτείες, που να καθιστά υποχρεωτικό το κράνος: Η κάθε πολιτεία έχει τις διατάξεις της , με 20 από τις 50 να υποχρεώνουν κάθε αναβάτη να φοράει και 3 πολιτείες να μην έχουν καν νόμο για αυτό! (Οι υπόλοιπες 27, έχουν υποχρεωτικό το κράνος μόνο για αναβάτες κάτω των 18 ή 21 ετών, ανάλογα!)

Πρόσφατα λοιπόν, στην πολιτεία του New Hampshire, η οποία δεν έχει σε εφαρμογή κανέναν νόμο για υποχρεωτική χρήση κράνους, έγινε η ανάλογη πρόταση νόμου. Κι όμως, υπήρξαν πάνω από 300 άτομα που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την αίθουσα των αντιπροσώπων του Concord, δηλώνοντας την εναντίωση τους στον νόμο για υποχρεωτικό κράνος. Το βασικό επιχείρημα ήταν η «ελευθερία της επιλογής»!

Φυσικά η υπόθεση αυτή έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, ενώ ο ειδικός τύπος της χώρας τοποθετήθηκε επιθετικά, με ένα ωραίο παράδειγμα: Θα άφηνες τον 3χρονο γιο σου «ελεύθερο» να βγει στην λεωφόρο μόνος του, επειδή αυτό ήθελε;

Τι λέτε εσείς για το θέμα; Γράψτε μας την γνώμη σας, στα σχόλια…  
 

  • GIORGOS

    Για ολους τους νομους πρέπει να ρωτούν τους πολιτες αν θελουμε να υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ. Για καθε νομο τον οποιο δεν τηρει η πλειοψηφία των πολιτών πρέπει να καταργείται (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ).

     
  • Κωστας

    Το παραδειγμα με τον 3 χρονο γιο δεν ειναι αντιλογος,εδω μιλαμε για ενηλικες.Πολλες φορες εχω ακουσει αντιρρησεις και εδω για χρηση ζωνης,κρανους κλπ.Ο πραγματικος αντιλογος ειναι ποιος θα πληρωσει την περιθαλψη σου οταν τραυματιστεις;Ειναι δικαιο εγω που φοραω κρανος,ζωνη και δεν καπνιζω να συμβαλλω το ιδιο στις κρατησεις λογω υγειονομικης περιθαλψης;

      6