Μια νέα πρόταση καυσίμου έρχεται από την Shell.

Η «μπλε βενζίνη» που θα ανταγωνιστεί τα ηλεκτρικά

Ένας νέος τύπος βενζίνης που υπόσχεται τουλάχιστον 20% λιγότερους ρύπους παρουσιάστηκε και λέγεται ήδη ότι μπορεί να κρατήσει στην ζωή τους «τελευταίους» κινητήρες εσωτερικής καύσης. Δείτε περισσότερα.

Πριν λίγες ώρες, η Shell σε συνεργασία με την Volkswagen και την Bosch ανακοίνωσαν ένα νέο καύσιμο, που ονομάστηκε «Blue Gasoline» ή «μπλε βενζίνη» ελληνιστί. Ο νέος τύπος βενζίνης αυτός αποτελεί ένα εναλλακτικό καύσιμο, με στόχο την μείωση των εκπομπών άνθρακα από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης  στο άμεσο μέλλον.
 
Η «μπλε βενζίνη» της Shell περιέχει ανανεώσιμη σύνθεση στο 33% και, σύμφωνα με την Shell, θα μειώνει τις εκπομπές άνθρακα ανά χιλιόμετρο, τουλάχιστον κατά 20%. Η Shell δοκιμάζει ήδη το νέο καύσιμο σε έναν στόλο από VW Golf 1.5 TSI και δηλώνεται ότι, εάν 1.000 τέτοια αυτοκίνητα έκαναν 16.000 χιλιόμετρα το χρόνο με την «μπλε βενζίνη», θα εκλύονταν στο περιβάλλον 230 λιγότεροι τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.
 
Παράλληλα, η Shell δηλώνει ότι το νέο καύσιμο θα συνοδεύεται από ανάλογες ενέργειες, που θα το καθιστούν ουδέτερο ως προς το αποτύπωμα άνθρακα που θα παράγει στο περιβάλλον. Στόχος της εταιρείας είναι η «μπλε βενζίνη» να είναι διαθέσιμη στις αντλίες κατά την διάρκεια του έτους, με την Γερμανία να την υποδέχεται πρώτη.
 
Το νέο καύσιμο έχει σαφή στόχο να αποτελεί μια περιβαλλοντικά φιλικότερη επιλογή, για όσα οχήματα θα διατίθενται ή κυκλοφορούν ακόμα, με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η επέκταση της ηλεκτροκίνησης συνεχίζεται, αλλά η καθολική υιοθέτηση της δεν είναι ακόμα εφικτή και οι εταιρείες ψάχνονται ανάλογα, στην βελτίωση των καυσίμων. Μπορούν τα εναλλακτικά καύσιμα να ανατρέψουν την κατάσταση και να εξασφαλίσουν την επιβίωση των κινητήρων που ξέρουμε και αγαπάμε; Τι λέτε εσείς;
 

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

    ΤΕΛΙΚΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ¨¨ΜΟΔΑ" ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΗΛΕΚΡΟΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ. ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΘΑΒΟΥΝ ?? ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΘΑΒΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ???? ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ????? ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΖΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ......

      2