Αστυνομικοί εν δράσει, στο Παρίσι.

Γαλλία: «Σφίγγουν» τα πράγματα για τις εξατμίσεις

Με αστυνομικούς στο δρόμο, επιτόπου ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα, η Γαλλία ρίχτηκε στο κυνήγι των θορυβωδών εξατμίσεων. Διαβάστε τι γίνεται.

«Ζόρικα» και παράξενα, θα λέγαμε, είναι τα πράγματα για όσους αναβάτες φορούν aftermarket και «πειραγμένες» εξατμίσεις ακόμα και εκτός Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, η είδηση έρχεται από την Γαλλία και το Παρίσι, όπου και 40 αστυνομικοί μιας ειδικής ομάδας βγαίνουν στους δρόμους να κυνηγήσουν τις θορυβώδεις μοτοσυκλέτες.

Μέχρι αυτή την στιγμή, λέγεται ότι 150 δικυκλιστές έλαβαν προειδοποίηση για τις μοτοσυκλέτες τους, καθώς ο έλεγχος που η ομάδα αυτή μπορεί να κάνει είναι πάρα πολύ αυστηρός. Σε τυχόν έλεγχο, αν η μοτοσυκλέτα είναι πολύ θορυβώδης η ομάδα έχει την δυνατότητα επιτόπου επιβολής προστίμου 90 ευρώ.

Το… μουρλό της υπόθεσης ξεκινά στο σημείο που δεν αναφέρεται ακριβώς, αν αυτή η ομάδα αστυνομικών φέρει μαζί της, όργανο μέτρησης θορύβου ή όχι! Ακόμα, η ομάδα έχει δικαίωμα επιβολής προστίμου 180 ευρώ, αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε επέμβαση στην εργοστασιακή εξάτμιση –δηλαδή, αν εντοπιστεί οποιοδήποτε aftermarket κομμάτι! Φυσικά εδώ έχουμε μπει ήδη στη χώρα του παραλόγου, καθώς οι aftermarket εξατμίσεις έχουν έγκριση και πωλούνται νόμιμα, ενώ σχεδιάζονται με τις προδιαγραφές θορύβου και ρύπων υπόψιν.

Τα μέτρα αυτά είναι τα δεύτερα, μεγάλης κλίμακας, που ανακοινώνονται για το Παρίσι, μετά από την έναρξη χρήσης των «καμερών θορύβου» που εντοπίζουν τις ηχητικά ρυπαίνοντες μοτοσυκλέτες και εκδίδουν τις ανάλογες κλήσεις, το καλοκαίρι. Εν αναμονή ανάλογων δράσεων και στην χώρα μας, εμείς προβλέπουμε… χάος και σύντομα, αν δεν καθοριστεί αυστηρά, διαδικασία ελέγχου για τις εξατμίσεις των δικύκλων. Ας ελπίσουμε ότι θα εισακουστούμε.
 

  • Γιάννης

    Αν οι aftermarket κατασκευαζονται βαση προδιαγραφων θορυβου ας μπαινουν ετσι στα μηχανακια χωρις εξαγωγη του σιγαστηρα...Αλλιως χοντρο προστιμο μπας και βρουμε την ησυχια μας...

      2