Μια πρωτοποριακή νομοθετική διάταξη για την κινητικότητα, προτείνεται για ψήφιση στην Γαλλία.

Γαλλία: 2.500 ευρώ για να πετάξεις το αμάξι και να πάρεις ποδήλατο

Αν σου έκαναν την παραπάνω πρόταση, θα δεχόσουν ή όχι; Με μια ριζοσπαστική νομοθετική πρόταση, η Γαλλία θέλει να αλλάξει τα δεδομένα κινητικότητας εντός πόλης, δίνοντας ισχυρά κίνητρα στους κατοίκους. Δείτε περισσότερα…

Στην χώρα μας, η πλατφόρμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχει ανοίξει ήδη το δρόμο σε πολλούς αναβάτες, να αποκτήσουν ένα νέο ηλεκτρικό δίκυκλο, χάρη στην επιδότηση που προβλέπει. Η επιτυχία του εγχειρήματος δεν είναι μόνο ελληνική, καθώς στην Ιταλία, για παράδειγμα, η ανάλογη επιδότηση για ηλεκτρικά ποδήλατα (μαζί με την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης ελέω πανδημίας) έφτασαν τις πωλήσεις ποδηλάτων στα 2 εκατομμύρια κομμάτια. Τώρα, για την Γαλλία, ανακοινώνεται μια νέα διάταξη που, αν τεθεί σε ισχύ, πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα.
 
Συγκεκριμένα, η διάταξη προβλέπει την επιδότηση με 2.500 ευρώ, σε όποιον οδηγό αυτοκινήτου στείλει το όχημα του για… σκραπ, αγοράζοντας ηλεκτρικό ποδήλατο! Καλά δαβάσατε: Πέτα το αμάξι, πάρε ηλεκτρικό ποδήλατο και μετακινήσου με μηδενικούς ρύπους. Η διάταξη αυτή έχει ως στόχο την μείωση των ρύπων κατά 40% εως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Αν η διάταξη αυτή γίνει τελικά νόμος, η Γαλλία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, που θα προσφέρει την δυνατότητα ανταλλαγής ενός οχήματος, με ένα μηδενικών ρύπων.
 
Ικανοποιημένος από την εξέλιξη εμφανίστηκε και ο Olivier Schneider της FUB, της Γαλλικής Ομοσπονδίας χρηστών ποδηλάτου, δηλώνοντας: «Για πρώτη φορά, αναγνωρίζεται ότι η λύση δεν είναι να κάνουμε τα αυτοκίνητα πιο καθαρά, αλλά απλά να μειώσουμε τον αριθμό τους».