Πόσο καιρό χρειαζόμαστε ακόμα για να μειωθούν δραστικά οι χρόνοι επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων;

Έρχεται η μπαταρία που θα φορτίζει σε μόλις 5 λεπτά

Να προσφέρει χρόνους επαναφόρτισης εφάμιλλους με αυτούς ενός γεμίσματος με βενζίνη προσδοκεί μια Αμερικανική εταιρεία. Δείτε περισσότερα…

Ο χρόνος επαναφόρτισης των μπαταριών στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα μεγάλα αγκάθια της περαιτέρω ανάπτυξης και διάδοσης της ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία Enevate επιθυμεί να μειώσει τον χρόνο επαναφόρτισης για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα, στα επίπεδα ενός τυπικού γεμίσματος σε πρατήριο καυσίμων.

Πιο συγκεκριμένα, η Enevate υπόσχεται ότι μια μπαταρία δικής της τεχνολογίας μπορεί να επαναφορτιστεί μέσα σε 5 λεπτά μέχρι το 75% της στάθμης της, έχοντας μάλιστα 30% περισσότερη θεωρητική αυτονομία σε σχέση με τις συμβατικές μπαταρίες. Παράλληλα, η Enevate δηλώνει ότι οι μπαταρίες της είναι σχεδιασμένες για άνω του 100% βελτίωση της απόδοσης τους σε ψυχρά κλίματα, όπου κάθε είδους μπαταρία δοκιμάζεται σκληρά.

Πόσο γρήγορα θα μπορέσουν άραγε, οι νέες τεχνολογίες, να φτάσουν και στην μοτοσυκλέτα; Καλή ερώτηση, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει καν λυθεί οριστικά και αμετάκλητα η βασικότερη απορία γύρω από την ηλεκτροκίνηση: Είναι πράγματι αυτή, η βιώσιμη λύση για το μέλλον των οχημάτων;  Μπορείτε να δείτε και περισσότερα, αν επισκεφθείτε το site της ίδιας της Enevate, με ένα κλικ εδώ.