Αλλάζουν -πάλι- όλα για τις γουρούνες στην Ελλάδα!

Ελεύθερες και πάλι οι γουρούνες με νέο νομοσχέδιο

Αίρεται η απαγόρευση για τα τετράτροχα ATV, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην βουλή – Δείτε περισσότερα.

Το παράλογο μέτρο της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις γουρούνες με κυβισμό έως 125 κ.εκ., που προκάλεσε αντιδράσεις από όλους όταν κατατέθηκε ως μέρος του ΚΟΚ, φαίνεται ότι θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Σύμφωνα με ελληνικά ειδησεογραφικά μέσα, η απαγόρευση για τις γουρούνες θα αρθεί πλήρως, αν το νέο νομοσχέδιο που πήρε το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο, περάσει και από την βουλή.

Το  νομοσχέδιο αυτό, που θα κατατεθεί στην βουλή, περιλαμβάνει και άλλα κρίσιμα μέτρα όπως για παράδειγμα, μια προτεινόμενη λύση για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, που έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί βρίσκονται εν αναμονή να εξεταστούν.

Όπως αναφέρεται, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την ελεύθερη κυκλοφορία για τις «γουρούνες», εφόσον φυσικά είναι εγκεκριμένες για κυκλοφορία σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και θέτει την εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση σε ρόλο ευθύνης: Οι δήμοι και οι κοινότητες θα μπορούν να ρυθμίζουν κατά την κρίση τους, την κυκλοφορία των οχημάτων αυτών εντός της επικράτειάς τους.   

Να πούμε κάπου εδώ ότι η είδηση αυτή είναι σαφέστατα ευχάριστη για τον χώρο του δικύκλου και μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ακόμη και… αποτέλεσμα των κόπων μας, καθώς τόσο εμείς όσο και ο ειδικός τύπος στο σύνολό του αντέδρασε μαχητικά στην καθολική απαγόρευση των ATV. (Διαβάστε και το σχετικό μας άρθρο, που έχει πλέον συγκεντρώσει πάνω από 50.000 διαβάσματα!)

Περιμένουμε και περισσότερες πληροφορίες.