Εκπληκτικός ο Τσιτσιπάς στο Roland Garros

Ότι και να πεις για τον Στέφανο είναι λίγο! Μπορεί να μην κέρδισε στον τελικό του Roland Garros, αλλά συγκλόνισε με την προσπάθεια του. Τι θα λέγατε εσείς στον Στέφανο για τα χθεσινά;

Στην μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι για μια ακόμη φορά, αντιμετωπίζοντας τον Novak Djokovic στον τελικό του Roland Garros, εχθές Κυριακή 13 Ιουνίου. Μπορεί ο Στέφανος να μην κατάφερε να νικήσει το ματς απέναντι στον τιτάνιο Σέρβο και Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως εντυπωσίασε τους πάντες με τον αγώνα που έδωσε, σε μια αναμέτρηση που κράτησε πάνω από 4 ώρες. Μετά από την 2η θέση στο τουρνουά Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε και την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. 
 
Όταν ο καλύτερος παίκτης τένις του κόσμου Novak Djokovic, δηλώνει για τον Στέφανο Τσιτσιπά ότι «θα κατακτήσει πολλά Grand Slam», τι να πούμε και εμείς! Από μεριά μας, δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε κάτι διαφορετικό από ότι ήδη έχει γραφτεί για ένα παιδί που είναι μόλις 22 χρονών και έχει ήδη καταφέρει τόσα πολλά.
Μπράβο Στέφανε και από εμάς η κορυφή σου ανήκει και θα την κατακτήσεις σύντομα.
 
Ακολουθεί δελτίο τύπου για την εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros, από την ΕΦΟΑ:
«Το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, εκ μέρους ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Θερμά συγχαρητήρια Στέφανε για τον μεγάλο άθλο σου  στο Roland Garros. Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια στην Οικογένειά σου και στην Ομάδα που σε υποστηρίζει. Το όνειρό σου γίνεται πραγματικότητα! Λίγα σκαλοπάτια σε χωρίζουν από την κορυφή. Καλή συνέχεια Στέφανε και στο Wimbledon!»
 
Ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ κ. Δημήτρης Σταματιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Τένις, φαίνεται να μην έχει όρια προς τα πάνω. Είμαι βέβαιος ότι, σύντομα θα γευτούμε πρωτόγνωρες χαρές και περηφάνεια. Μπράβο Στέφανε!»
 
Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Προετοιμασίας κ. Σπύρος Ζαννιάς & Αντιπρόεδρος της Tennis Europe έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Ελληνικό Τένις εδραιώνεται στην κορυφή. Στο Τόκιο δύο ελληνόπουλα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα εκπροσωπήσουν τη Χώρα μας σε τρία αγωνίσματα,  μονό ανδρών, μονό γυναικών και μεικτό διπλό. Είμαι βέβαιος ότι κι εκεί θα πανηγυρίσουμε μετάλλιο και την Ελληνική Σημαία να κυματίζει.»
 
Το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ»