Ο Bill Simpson

«Έφυγε» ο πρωτοπόρος της ασφάλειας Bill Simpson

Ο Αμερικανός πρώην αγωνιζόμενος και επιχειρηματίας έφυγε από την ζωή στα 79 του έτη – Πρωτοστάτησε στην δημιουργία των αντιπυρικών στολών για τους αγώνες.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο Bill Simpson, πρώην αγωνιζόμενος και καινοτόμος επιχειρηματίας, έφυγε από την ζωή εχθές σε ηλικία 79 ετών. Ο Simpson υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές και πρωτοστάτες στην βελτίωση της ασφάλειας στους αγώνες, ενώ και ο ίδιος είχε τρέξει στο παρελθόν με αυτοκίνητα.

Στον Simpson αποδίδονται η διάδοση της χρήσης των αλεξιπτώτων ανάσχεσης στους αγώνες dragster και της αντιπυρικής στολής από Nomex στους αγώνες αυτοκινήτων γενικότερα. Φυσικά μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό, το πόσες ζωές έχει σώσει σε βάθος χρόνου η δουλειά του Simpson, ενώ ο ίδιος δεν δίστασε να μπει σε μία από τις στολές του και να… αυτοπυρποληθεί, επιδεικνύοντας τις δημιουργίες του.

Ο Simpson απέκτησε ο ίδιος αγωνιστική εμπειρία, ένα γεγονός που σαφώς επηρέασε τις απόψεις του για την ασφάλεια ωθώντας τον να πρωτοστατήσει σε μεγάλες αλλαγές. Ο ίδιος δεν ασχολήθηκε ποτέ με την μοτοσυκλέτα, αλλά η εταιρεία του κατασκευάζει κράνη και για αναβάτες, εκτός από τα προϊόντα για τον χώρο των 4 τροχών. RIP.