Dunlop Scootsmart: Ελαστικά για scooter με τεχνολογία από μοτοσυκλέτα

Με σχεδιασμό πέλματος εμπνευσμένο κατευθείαν από το αναγνωρισμένο RoadSmart και σύνθεση πυριτίου για µεγαλύτερη χιλιοµετρική αντοχή και υψηλές επιδόσεις ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, το Scootsmart εξασφαλίζει άψογο χειρισμό, μοναδικό φρενάρισμα και αντιπροσωπεύει επάξια την φιλοσοφία «οδήγηση µε σιγουριά».

Πρωτοπορία κατασκευής
Η Dunlop φημίζεται για τα ελαστικά επιδόσεων που κατασκευάζει και τώρα με το Scootsmart καταφέρνει να φέρει νίκες στον καθημερινό αγώνα της πόλης. Η Dunlop κατασκεύασε ένα ελαστικό αποκλειστικά για χρήση scooter το οποίο ονόμασε ScootSmart.  Και αν το όνομα σας φαίνεται γνωστό είναι επειδή αυτό αποτελεί παραλλαγή του απόλυτα επιτυχημένου Sport Touring ελαστικού Roadsmart. Όμως οι ομοιότητες δεν τελειώνουν εκεί, αφού μοιράζονται και το ίδιο μοτίβο πέλματος το οποίο έχει διακριθεί σε πολλά δοκιμαστικά τεστ.

Το ScootSmart είναι ένα premium ελαστικό scooter που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να προσφέρει κορυφαία πρόσφυση, υψηλές ταχύτητες και εξαιρετική αντοχή στη φθορά των χιλιομέτρων, αφού στην ουσία φέρνει γνήσια τεχνολογία <<μεγάλης μοτοσυκλέτας>> στην αγορά ελαστικών για scooter. Το Scootsmart ήταν το πρώτο ελαστικό για scooter που χρησιμοποίησε γόμα πυριτίου, μια εφαρμογή που συναντάμε σε ελαστικά για μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων. Έχει μεγάλα περιθώριο πρόσφυσης στο βρεγμένο στην επιτάχυνση, το φρενάρισμα και στις στροφές και επίσης παρουσιάζει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Εδώ να τονίσουμε ότι τα ScootSmart κατασκευάζονται στη Γαλλία, διατηρώντας τα ίδια ποιοτικά κατασκευαστικά πρότυπα των supersport ελαστικών, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο πλέον για τα ελαστικά των scooter, καθώς η παραγωγή των περισσότερων μαρκών έχει μεταφερθεί σε χώρες με φτηνά εργατικά χέρια με σκοπό τη μείωση του κόστους. 


 
Ανταποκρινόμενο στις υψηλές προσδοκίες
Τα ελαστικά αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την κάλυψη των απαιτήσεων που έχει ο αναβάτης ενός σύγχρονου σκούτερ. Το ScootSmart  παρέχει ένα ιδανικό μείγμα ακρίβειας και ευκολίας χειρισμού, το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη να κινείται χωρίς άγχος στα στενά περάσματα και στο έντονο μποτιλιάρισμα της πόλης.

 Το ScootSmart φέρνει πρωτοφανή επίπεδα τεχνολογίας στην κατηγορία των μικρών τροχών, χρησιμοποιώντας διαφορετικές Τεχνικές προσομοίωσης Ανάλυσης Στοιχείων (FEA) και υψηλής ποιότητας ενώσεις πέλματος πυριτίου για την παροχή ενός βέλτιστου μίγματος πρόσφυσης, χειρισμού και χιλιομέτρων. Το εικονικό πρωτότυπο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Finite Element Analysis (FEA) επιτρέπει την πρόβλεψη των επιπτώσεων του φουσκώματος, της κάθετης φόρτωσης, της πλευρικής φόρτωσης και της φόρτωσης του θαλάμου με αξιοσημείωτη ακρίβεια. Με το FEA, οι μηχανικοί της Dunlop μπόρεσαν να εντοπίσουν και να βελτιστοποιήσουν κάθε παράμετρο απόδοσης του ScootSmart. Η κατανομή του στρες εντός της δομής των ελαστικών μπορεί να ελεγχθεί, όπως και η κατανομή δυνάμεων και η δυσκαμψία σε όλο το εύρος του θαλάμου.


 
Τεχνολογία αιχμής
Υιοθετώντας τη γνώση από το εξαιρετικά επιτυχημένο ελαστικό RoadSmart sport touring, το ScootSmart έχει υψηλότερη κατανομή αυλακώσεων στην κεντρική περιοχή του πέλματος για να βελτιώσει την απόδοση στο βρεγμένο και χαμηλότερο ποσοστό αυλακώσεων στον ώμο του ελαστικού για να αυξήσει την πρόσφυση στις στροφές όταν πλαγιάζεις. Τα βαθύτερα αυλάκια πέλματος στην κεντρική περιοχή διατηρούν βελτιωμένη απόδοση σε υγρές συνθήκες καθ όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Οι προσομοιώσεις υδρολίσθησης FEA οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι μακριές πλευρικές αυλακώσεις και οι πολλαπλών κατευθύνσεων υπό-αυλακώσεις, όχι μόνο συντελούν σε αποτελεσματικότερη αποστράγγιση νερού, αλλά βελτιστοποιούν την πίεση επαφής για υψηλή αντοχή στο χρόνο και πιο κανονική φθορά.

Η καινοτομία συνδέεται εκτός από το σχεδιασμό και με την κατασκευή του ScootSmart. Οι ενώσεις πέλματος από πυρίτιο, ένα υλικό που προηγουμένως προοριζόταν για χρήση μόνο σε ελαστικά μοτοσικλετών ανώτερου επιπέδου, προσφέρουν τώρα σταθερά υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης και αντοχής στη φθορά σε ένα ελαστικό σκούτερ. Μια καινοτόμος διαδικασία παραγωγής σύνθετει με τον καλύτερο τρόπο τα πολυμέρη με το υλικό πυριτίου. Το ανθρακονημάτινο μέρος του ελαστικού καθορίζεται από ένα υψηλό επίπεδο κατασκευής, το οποίο διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από πολύ μικρότερα σωματίδια. Η σύνδεση των σύνθετων ελαστομερών με ειδικά υγρά πολυμερή, βελτιώνουν τη συνέπεια του ScootSmart. Εκτός από την καλύτερη συνολική απόδοση, βελτιώνεται η χιλιομετρική αντοχή του ελαστικού χάρη στην καλύτερη διασπορά διοξειδίου του πυριτίου και τη μείωση των αδρανών πυριτίου. Η τεχνολογία σύνθετου πέλματος πυριτίου μειώνει την αντίσταση κύλισης, ενώ αυξάνει την πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την αποτελεσματικότητα έχετε ταυτόχρονα και αυξημένη απόδοση.

Διαθεσιμότητα
Το Dunlop Scootsmart έχει σκελετό με τεχνολογία Hybrid Cord για μεγαλύτερη ακρίβεια, κράτημα, σταθερότητα, προοδευτικότητα και άνεση. Αποδίδει σε ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα και έρχεται σε διαστάσεις με συμβατική ή ράντιαλ κατασκευή ώστε να ταιριάζει με τις επιδόσεις των νεότερων κορυφαίων scooter της αγοράς. Διατίθεται σε πάνω από 50 μεγέθη, ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερα σκούτερ. Από μικρότερα μεγέθη ζάντας 10 ινστώς έως πολύ μεγαλύτερα μεγέθη ζάντας 15 και 16 ιντσών κατάλληλα για scooter μεγαλύτερου κυβισμού.



Στόχοι και επιτεύγματα
Η Dunlop είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών μοτοσικλετών στον κόσμο με εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχιών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έχει συνεργασία με ομάδες που κερδίζουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance, είναι επίσημος προμηθευτής ελαστικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 και Moto3 και αποτελεί την πιο επιτυχημένη μάρκα ελαστικών στην ιστορία του Isle of Man TT. Παράλληλα αποτελεί την πρώτη επιλογή των νικητών και πρωταθλητών στους αγώνες MXGP.                                                                                                                                     
Όλα ξεκίνησαν πίσω στο μακρινό 1888, όταν ο John Boyd Dunlop επινόησε τα ελαστικά με αέρα στο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το όνομα της Dunlop συνδέθηκε με καινοτομίες στην τεχνολογία των ελαστικών μοτοσικλετών, και με τις υψηλές επιδόσεις που επιζητούν οι αναβάτες.

Στόχος της Dunlop, μέσω νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, είναι η μεγιστοποίηση της αίσθησης ελέγχου που εισπράττει ο αναβάτης και αυτός είναι ο λόγος που κορυφαίοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών και scooter τοποθετούν τα ελαστικά της στον εργοστασιακό εξοπλισμό των μοντέλων τους.

Χάρη σε μια ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών σε όλη την Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Βόρειο Αμερική, η εταιρεία Dunlop μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα πραγματικά παγκόσμιο δίκτυο Έρευνας και Ανάπτυξης. Οι καινοτομίες της Dunlop δοκιμάζονται άμεσα στην σκληρότερη από όλες τις δοκιμασίες, τους αγώνες. Όλες της οι καινοτομίες, όπως για παράδειγμα τα ελαστικά χαμηλού προφίλ, οι κατασκευές τύπου radial, η καμπυλωτή σχεδίαση των πελμάτων, οι σκελετοί από αραμίδιο, οι τεχνολογίες Multi-Tread (MT) και JLT, απορρέουν από το πάθος της για τους αγώνες μοτοσυκλέτας. Όσα μαθαίνει στην πίστα τα εφαρμόζει στον δρόμο, καθώς η Dunlop υπήρξε η πρώτη εταιρεία που εφάρμοσε τα πρότυπα απόδοσης των αγωνιστικών ελαστικών σε ελαστικά δρόμου.  

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ