H νέα Ducati Panigale V4 Superleggera είναι προ των πυλών...

Το... ένοχο φύλλο χαρακτηριστικών που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ώρες, στις αμερικανικές πηγές.

Ducati Panigale V4 Superleggera: Διέρρευσαν στοιχεία!

Μάθαμε πότε θα βγει στην παραγωγή, πόσο θα ζυγίζει, πόσα θα είναι τα άλογα και πόσο θα κοστίζει – Δείτε περισσότερα…

Η Ducati αναμένεται να παρουσιάσει την νέα Panigale V4 Superleggera, ακολουθώντας την ίδια εμπορική φιλοσοφία που χρησιμοποιεί από το 2012, όταν και η 1199 έκανε ντεμπούτο. Τότε, 2 χρόνια μετά την παρουσίαση του «βασικού» μοντέλου, η 1199 Superleggera είχε εμφανιστεί, τακτική που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση της 1299 Superleggera. Σήμερα, μέσω αμερικανικών πηγών, βρίσκουμε ότι τα πρώτα στοιχεία για την Ducati Panigale V4 Superleggera είδαν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν πολλά!

Αρχικά, η μοτοσυκλέτα θα ονομάζεται «Project 1708» και θα είναι η ισχυρότερη και ελαφρύτερη, αλλά μακράν και η πιο… απρόσιτη Panigale V4. Τα μπόλικα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, κάνουν λόγο για 224 ίππους, που θα φτάνουν τους 234 με την χρήση της αγωνιστικής εξάτμισης από την Akrapovic. Ο κινητήρας θα είναι ο «ελαφρύτερος Desmosedici Stradale R» και θα φέρει νέους εκκεντροφόρους, βίδες και συμπλέκτη χάνοντας 2,8 κιλά, ενώ ο χρονισμός του δεσμοδρομικού συστήματος των βαλβίδων θα έχει γίνει στο χέρι σε κάθε μοτοσυκλέτα  - μάλιστα, το αντίστοιχο καπάκι θα φέρει την υπογραφή του μηχανικού που το ρύθμισε!

Πάμε παρακάτω… Το πλαίσιο της Superleggera θα είναι φτιαγμένο από ανθρακόνημα, όπως επίσης και το ψαλίδι αλλά και οι τροχοί, με την μοτοσυκλέτα να ανέρχεται μόλις στα 152 κιλά χωρίς υγρά. Οι αναρτήσεις θα είναι φυσικά της Ohlins, με αμορτισέρ TTX και ελατήριο τιτανίου (!) και πιρούνι υπό πίεση NPX με νέες βαλβίδες. Τα φρένα θα είναι (επίσης φυσικά) της Brembo, ενώ γίνεται λόγος για δαγκάνες «Stylema R» με ψυχόμενα έμβολα και νέα επίστρωση αυτών για μεγαλύτερη αντοχή στην σκληρή χρήση.

Νέα θα είναι και τα αεροδυναμικά πτερύγια στην Superleggera, τα οποία θα παρέχουν κάθετη δύναμη 50 κιλά στα 270 χλμ/ώρα, η οποία ανακοινώνεται  ότι είναι μεγαλύτερη κατά 67% από αυτή της V4R και μεγαλύτερη από αυτή της… GP19 των MotoGP (πάρτε μαθήματα μάρκετινγκ). Το χρώμα της νέας Superleggera θα είναι εμπνευσμένο από το livery της αγωνιστικής των MotoGP ενώ κάθε αγοραστής θα αποκτά και το αντίστοιχο «racing kit» της μοτοσυκλέτας του, σε πολυτελές κουτί, που θα φέρει μια σειρά αξεσουάρ όπως κάλυμμα τιτανίου για το ψαλίδι και κιτ αφαίρεσης πινακίδας.

Πάμε στα… καλύτερα τώρα: Η μοτοσυκλέτα θα ξεκινήσει να παράγεται από τον Απρίλιο με ρυθμό 5 κομματιών την ημέρα, ενώ τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις. Η τιμή της; Μόλις… 100.000 δολάρια για την αγορά της Αμερικής! Η Ducati κάνει λόγο για «έναρξη της επικοινωνίας του μοντέλου τον Ιανουάριο», οπότε τις επόμενες ημέρες, αν όχι και… σήμερα, πιθανότατα θα ξέρουμε και όλες τις πληροφορίες επίσημα!