O Claudio Domenicali μπροστά στην νέα Panigale V4R

Domenicali: Έρχονται 29 νέες Ducati

Δηλώσεις για το μέλλον της ιταλικής εταιρείας, τα νέα μοντέλα της αλλά και το που θα χρησιμοποιηθεί ξανά ο V4, έκανε ο Claudio Domenicali. Τι είπε;

Μεγάλα είναι τα σχέδια που ο επικεφαλής της Ducati, Claudio Domenicali, έχει για τα επόμενα χρόνια. Ο Ιταλός επιχειρηματίας μίλησε για τα επόμενα μοντέλα της εταιρείας, ενώ δεν δίστασε να πει τν γνώμη του και για την πιθανότητα παρουσίασης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας.

Ο Domenicali είπε: «Θα παρουσιάσουμε 29 νέες μοτοσυκλέτες στα επόμενα 5 χρόνια. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε νέες εκδόσεις των υπαρχόντων προϊόντων μας αλλά θα μπούμε και σε κατηγορίες στις οποίες δεν είμαστε ήδη. Μέρος αυτής της κίνησης θα είναι να χρησιμοποιήσουμε τον V4 και σε άλλες πλατφόρμες.»

Ο Domenicali αναφέρθηκε επίσης και στην πιθανότητα να χρειαστεί η Ducati, να παράξει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, χωρίς όμως να κρύβει τον σκεπτικισμό του για το τελικό αποτέλεσμα. «Οι ηλεκτρικές είναι συναρπαστικές αλλά η τεχνολογία είναι αυτή που είναι, δεν μπορείς να ξεγελάσεις την χημεία. Αυτή την στιγμή, αφαιρούμε 15 κιλά καύσιμο και τα αντικαθιστούμε με 150 κιλά μπαταρίας. Αν υπάρχει κανονισμός να φτιάξουμε ηλεκτρικές σε 5 χρόνια, θα το κάνουμε, αλλά θα είναι μια χειρότερη μοτοσυκλέτα από αυτές που φτιάχνουμε τώρα»

Ο Ιταλός έκανε και μια ευχάριστη παρένθεση, μιλώντας για την Panigale V4R, στην οποία τόνισε το τεχνολογικό επίπεδο της μοτοσυκλέτας με ένα τολμηρό παράδειγμα: «Αν πάρεις μια Panigale V4R σε αγωνιστικό στήσιμο, έχεις καλύτερα πτερύγια, κάποια καλύτερα ηλεκτρονικά και καλύτερες αναρτήσεις από ότι στα MotoGP. Έχεις επίσης το Cornering ABS, που απαγορεύεται στο MotoGP. Πολλοί αγωνιζόμενοι χάνουν το μπροστινό και πέφτουν, με το δικό μας σύστημα δεν πρόκειται να πέσει ούτε ένας αναβάτης»