Τα φρένα της Brembo χαρακτηρίζονται από το ισχυρό αρχικό δάγκωμα. Το ABS στη θέση 1 απενεργοποιείται στον πίσω τροχό επιτρέποντας θεαματικά πλασαρίσματα, ενώ τα Endo γίνονται παιχνίδι της καθημερινότη

Τα φρένα της Brembo χαρακτηρίζονται από το ισχυρό αρχικό δάγκωμα. Το ABS στη θέση 1 απενεργοποιείται στον πίσω τροχό επιτρέποντας θεαματικά πλασαρίσματα, ενώ τα Endo γίνονται παιχνίδι της καθημερινότητας.

    Πλαίσιο – Αναρτήσεις- Φρένα

    Η Aprilia έχει τεράστια παράδοση σε αυτό τον τομέα και θέλησε να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο και στα RS-Tuono 660. Σχεδίασε λοιπόν ένα ολοκαίνουργιο αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών χρησιμοποιώντας τον κινητήρα σαν ενεργό μέλος του (στο Tuono στηρίζεται με δύο βάσεις, στο RS με τρεις) δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ευελιξία αλλά και στο ελάχιστο βάρος, αφού η μοτοσυκλέτα ζυγίζει μόλις 183 κιλά σε κατάσταση λειτουργίας. Από αλουμίνιο κατασκευάζεται και το ασύμμετρο ψαλίδι το οποίο εδράζεται απευθείας στον κινητήρα και συνεργάζεται με το ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της KYB χωρίς τη χρήση μοχλικού, αφού η συγκεκριμένη διάταξη λειτουργεί εξίσου αποδοτικά, εξοικονομώντας παράλληλα πολύτιμα γραμμάρια από το σύνολο.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


    Στο μπροστινό μέρος βρίσκεται το ανεστραμμένο πιρούνι 41χιλ το οποίο, όπως και το αμορτισέρ, προέρχεται από την KYB και ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση και την απόσβεση επαναφοράς, ενώ τον τομέα των φρένων ως είθισται έχει αναλάβει η Brembo. Το Τuono 660 εξοπλίζεται με ακτινική τρόμπα και ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες με δίσκους 320 χιλ μπροστά, διπίστονη δαγκάνα με δίσκο 220χιλ πίσω, σωληνάκια υψηλής πίεσης, καθώς και με ρυθμιζόμενο ABS το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί για τον πίσω τροχό, αλλά δεν διαθέτει λειτουργία cornering αφού αυτή παρέχεται με την προαιρετική IMU. Στον τομέα των ελαστικών συναντάμε τα Diablo Rosso Corsa II της Pirelli στις τυπικές  διαστάσεις για σπορ μοτοσυκλέτα 120/70-17 και 180/55-17.
     

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »