Alma: Υπεξαίρεσε ποσό-μαμούθ ο ιδιοκτήτης!

Για κλοπή ύψους μόλις… 70 εκατομμυρίων ευρώ, κατηγορείται το αφεντικό της Alma Pramac, Luigi Scavone. Δείτε περισσότερα…

Ιδιαίτερα «δραστήρια» είναι ειδησεογραφικά, η φετινή χρονιά στα MotoGP καθώς σήμερα, μαθαίνουμε για μια ακόμα είδηση ποινικού χαρακτήρα. Αφορά τον Luigi Scavone, τον επιχειρηματία που είναι επικεφαλής της Alma και πάνω από 30 επιχειρήσεων ακόμα. Η Alma, μαζί με την Pramac, είναι οι δύο κύριοι χορηγοί της δορυφορικής ομάδας Alma Pramac Ducati…

Σύμφωνα με τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Luigi Scavone συνελήφθη στις 26 Μαρτίου σε μια βίλα, λίγο πριν αναχωρήσει για το Dubai. Ο Scavone είχε στην κατοχή του την στιγμή εκείνη, όπως αναφέρεται, περίπου 200.000 ευρώ σε μετρητά και πολλαπλά ρολόγια υψηλής αξίας.

Στις έρευνες που έγιναν στο παρασκήνιο, αποκαλύφθηκε ότι ο Scavone έχει υπεξαιρέσει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ, από τα ταμεία των εταιρειών του, από το 2015! Μάλιστα, την χρονιά εκείνη, η Alma είχε σημειώσει αύξηση τζίρου κατά 504%  σε σχέση με το 2014.

Ο Scavone δεν είναι μόνο επικεφαλής της Alma, αλλά είναι και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ Trieste και πολλών ακόμα εταιρειών. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη περίπτωση αναφοράς οικονομικού εγκλήματος στον χώρο των MotoGP, αφού και η CWM FX, χορηγός της ομάδας του Cal Crutchlow, είχε παρόμοια προβλήματα με κατηγορίες απάτης ύψους 58 εκατομμυρίων…Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα κάτι νεότερο, σχετικά με τις τύχες της Alma ή του Scavone.