Νωρίτερα θέλει να γυρίσε σελίδα η Αγγλία, όσον αφορά την επιβολή της ηλεκτροκίνησης.

Αγγλία: Νωρίτερα η «δια νόμου» ηλεκτροκίνηση!

5 χρόνια νωρίτερα θα επέλθει με νόμο η απαγόρευση σχεδόν κάθε οχήματος με κινητήρα καύσης, στην Αγγλία. Οι μοτοσυκλέτες όμως κέρδισαν εξαίρεση! Δείτε περισσότερα…

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της διάδοσης της ανά τον κόσμο. Σε τελευταία νέα, η Μεγάλη Βρετανία επισπεύδει τις διαδικασίες απαγόρευσης των οχημάτων με κινητήρες ορυκτών καυσίμων, τουλάχιστον κατά μια πενταετία.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται την εφαρμογή νόμου, σύμφωνα με το οποίο η κυκλοφορία των συμβατικών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα απαγορευθεί το 2035. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Boris Johnson έχει δηλώσει ότι αν είναι δυνατόν, η εφαρμογή του νόμου αυτού μπορεί να γίνει και νωρίτερα!

Το νομοσχέδιο προβλέπει την απαγόρευση όχι μόνο των συμβατικών οχημάτων, αλλά και των υβριδικών! Ωστόσο, από ότι φαίνεται, οι μοτοσυκλέτες την… γλιτώνουν σε πρώτη φάση, καθώς δεν έγινε κάποια αναφορά σε αυτές από τα βρετανικά μέσα, που καλύπτουν την νομοθετική ρύθμιση.

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο στην Γλασκώβη της Σκωτίας, στο συνέδριο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, με τον Brian Johnson να δηλώνει: «Η φιλοξενία του συνεδρίου είναι μια σημαντική ευκαιρία για την Βρετανία και τα έθνη σε όλο τον κόσμο να εντείνουν την μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Έχουμε σχέδια να πετύχουμε τον στόχο μας για μηδενικές εκπομπές ρύπων το 2050 και πρέπει να πείσουμε περισσότερους να μας ακολουθήσουν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη από το να προστατέψουμε τον πλανήτη μας. »