net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ιστορικό αποτέλεσμα για τον Chaz Davies και τη Ducati, με την πρώτη διπλή νίκη για την Panigale.

Λες και ήταν replay η κορυφή και στα δύο σκέλη, ο Davies να καλπάζει και τα δύο Kawasaki να ακολουθούν εκ του συστάδην με την ίδια ακριβώς σειρά.

Ο Jonathan Rea μετρά 100% επιτυχία στα φετινά βάθρα και έχει χτίσει μια διαφορά μεγέθους Grand Canyon από τον δεύτερο Sykes. Να δούμε πότε (και αν) θα μείνει εκτός βάθρου φέτος.

Το ίδιο ακριβώς βάθρο είχαμε και στα δύο σκέλη στη Laguna Seca.

WSBK: Laguna Rossa

Μια κόκκινη βολίδα διέκοψε το σερί των πράσινων μοτοσικλετών, καθώς ο Chaz Davies πήρε δύο πειστικότατες νίκες επί αμερικανικού εδάφους, κρατώντας τα δύο εργοστασιακά Kawasaki στο κατόπι του.

 
Ο Βρετανός αναβάτης της Aruba.it Racing Ducati είχε δείξει τα δόντια του σε όλες τις δοκιμές των προηγούμενων ημερών. Υπό ασφυκτική ζέστη με άφθονη υγρασία ο Chaz Davies κατέκτησε την πρωτιά και στη Superpole 2, καπαρώνοντας την πρώτη θέση της εκκίνησης. Αν όλες οι μέρες των δοκιμών έγιναν κάτω από αφόρητη ζέστη, το πρωί του αγώνα ο ουρανός ήταν κατάμαυρος και τα μπουμπουνητά απειλούσαν διαρκώς. Η βροχή δεν απετεύχθη και το πρωινό warmup έγινε σε βρεγμένη πίστα, όπου πρώτευσε ο Jonathan Rea. Ως την ώρα των αγώνων ωστόσο ο ήλιος είχε ξαναβγεί και όλα θα διαδραματίζονταν σε μια στεγνή και πολύ ζεστή πίστα.

Πρώτο Σκέλος
Με το που έσβησαν τα φώτα ο Davies εκτοξεύτηκε μπροστά και οδήγησε τον αγώνα δίχως παρεμβολές ως την καρό σημαία. Οι δύο αναβάτες της Kawasaki προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν μα ήταν μάταιο, αφού ο Αγγλος με περίσσεια αυτοπεποίθηση μπορούσε να διατηρεί έναν δαιμονισμένο ρυθμό που κανείς άλλος δεν φαινόταν ικανός να πιάσει. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη για τον Davies, μετά την πρώτη που είχε κατακτήσει στο δεύτερος σκέλος του Aragon τον περασμένο Απρίλη.

Πίσω του οι Tom Sykes και Jonathan Rea έδωσαν μια λυσσαλέα μάχη μεταξύ τους για τη δόξα της δεύτερης θέσης και της ενδοοικογενειακής πρωτοκαθεδρίας, μονομαχία που κράτησε με αμείωτο ρυθμό ως το τέλος και ανέδειξε σε νικητή τον Sykes. Ο Rea συνέχισε το απόλυτο στα βάθρα φέτος και λίγο πρέπει να τον ένοιαξε που ο ομόσταυλός του τερμάτισε μπροστά του.

Η τέταρτη θέση πήγε στον Davide Giugiano (Aruba.it Racing Ducati), ο οποίος έκανε έναν μοναχικό αγώνα μετά από μια μάλλον κακή εκκίνηση. Πίσω του τερμάτισε ο Jordi Torres (Aprilia Racing Team Red Devils). Η εξάδα συμπληρώθηκε από τον Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) αφού επικράτησε της μάχης του με τον Leon Haslam, ο οποίος είχε μια πτώση που τον άφησε εκτός μάχης για το πρώτο σκέλος. Έβδομος κατατάχθηκε ο πρωταθλητής του 2014 Sylvain Guintoli (Pata Honda), μπροστά από τον ομόσταυλό του και πρωταθλητή  Supersport 2014, Michael van der Mark.

Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Αργεντίνος Leandro Mercado (Barni Racing Ducati) σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα γι αυτόν και ο Leon Camier με τη μοτοσικλέτα της MV Agusta Reparto Corse.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ
Αναβάτης Μοτοσικλέτα Διαφορά
1 C. DAVIES Ducati
2 T. SYKES Kawasaki 1.798
3 J. REA Kawasaki 2.107
4 D. GIUGLIANO Ducati 15.954
5 J. TORRES Aprilia 19.661
6 A. LOWES Suzuki 24.431
7 S. GUINTOLI Honda 26.971
8 M. VD MARK Honda 35.428
9 L. MERCADO Ducati 41.261
10 L. CAMIER MV Agusta44.383

Δεύτερο Σκέλος
Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας το βάθρο ήταν ουσιαστικά μια φωτοτυπία του πρώτου σκέλους. Ο Chaz Davies έφυγε πάλι πρώτος και βάλθηκε να εξαφανιστεί. Τα δύο Kawasaki τον ακολούθησαν από κοντά και αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ανοίξει διαφορά, ωστόσο δεν πιέστηκε ιδιαίτερα μέχρι να φτάσει σε μια ακόμη κυριαρχική νίκη - 1,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο - και να σημειώσει ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τη Ducati, φέρνοντάς της την πρώτη διπλή νίκη για την Panigale.

Πίσω του ξανά είχαμε μια μικρή μάχη με τις δύο πράσινες μοτοσικλέτες, η οποία ανέδειξε πάλι δεύτερο τον Sykes και τρίτο τον Rea, ενώ πίσω τους είχαμε άλλη μια οικογενειακή διαμάχη.

Οι Jordi Torres και Leon Haslam έδωσαν μια μάχη με τα Aprilia τους και τερμάτισαν με αυτή τη σειρά μετά από 25 ιδιαίτερα έντονους γύρους. Μοναχικός έκτος τερμάτισε ο Ayrton Badovini (BMW Motorrad Italia), μπροστά από τον Michael van der Mark που χρειάστηκε να παλέψει για να επικρατήσει του Niccolo Canepa (Althea Racing). Στην ένατη θέση τερμάτισε ο Leandro Mercado, για μια ακόμη φορά ακριβώς μπροστά από τον Leon Camier.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ
Αναβάτης Μοτοσικλέτα Διαφορά
1 C. DAVIES Ducati
2 T. SYKES Kawasaki 1.406
3 J. REA Kawasaki 1.982
4 J. TORRES Aprilia 16.551
5 L. HASLAM Aprilia 17.772
6 A. BADOVINI BMW 31.735
7 M. VD MARK Honda 34.446
8 N. CANEPA Ducati 38.048
9 L. MERCADO Ducati 41.755
10 L. CAMIER MV Agusta49.105

Στη γενική κατάταξη ο Jonathan Rea (407 βαθμοί) διατηρεί μια χαώδη διαφορά από τον δεύτερο Tom Sykes (282 β.) και ουδόλως θα πρέπει να στεναχωρήθηκε που μάζεψε οκτώ λιγότερους βαθμούς από τον ομόσταυλό του. Απεναντίας συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την 100% επιτυχία του στα φετινά βάθρα. Να δούμε αν θα μείνει εκτός τριάδας καμιά φορά - γιατί για να χάσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να τον απαγάγουν εξωγήινοι.
Ο Sykes από την άλλη νιώθει καυτή την ανάσα των Chaz Davies (263 β.) και Leon Haslam (240 β.) πίσω του και θα χρειαστεί να παραμείνει συγκεντρωμένος για να μην κινδυνεύσει η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Την εξάδα του πρωταθλήματος συμπληρώνουν οι Jordi Torres (164 β.) και Sylvain Guintoli (136 β.).

Ο επόμενος γύρος του WSBK θα γίνει στη Μαλαισία στις 2 Αυγούστου.

Στα δυσάρεστα της Laguna Seca δυστυχώς σημειώνουμε το τραγικό ατύχημα που έγινε στον υποστηρικτικό αγώνα του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Superbikes, όπου ένα ατύχημα με πολλές μοτοσικλέτες λίγα μόλις μέτρα από την εκκίνηση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Ισπανοί αναβάτες, οι Bernat Martinez και Daniel Rivas Fernandez.

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ