H Ducati κατακτά το Πρωτάθλημα World Supersport 600 με την Panigale V2

H Ducati κατακτά το Πρωτάθλημα World Supersport 600 με την Panigale V2

Για πρώτη φορά στην κορυφή του κόσμου στην ενδιάμεση κατηγορία των Superbikes βρέθηκε η Ducati, με τον Νiccolo Bulega να οδηγεί την Panigale V2 στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

O Niccolo Bulega οδήγησε την Panigale V2 της Aruba.it racing στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes, στην κατηγορία Supersport 600, χαρίζοντας έτσι στη Ducati τον πρώτο της τίτλο στην κατηγορία.



Ο Bulega ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιταλία και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, πριν φτάσει στο παγκόσμιο επίπεδο και την κατηγορία της Moto3 to 2016 όπου και έμεινε μέχρι το 2018 με την ΚΤΜ.

Το 2019 μετακόμισε στην κατηγορία της Moto2, αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, με το καλύτερό του αποτέλεσμα να είναι μια έβδομη θέση στα 3 χρόνια που παρέμεινε στην κατηγορία.

Η καριέρα του Bulega όμως αναστήθηκε όταν πήγε στην Supersport 600 με τη Ducati. Αμέσως βρέθηκε στο βάθρο στο πρώτο του Σαββατοκύριακο και, αν και δεν πήρε νίκη σε κάποιον αγώνα, κατέκτησε την 4η θέση στο Πρωτάθλημα, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και ετοιμαζόμενος για την επόμενη χρονιά.

Το 2023 ξεκίνησε ιδανικά, με τη διπλή νίκη στο Phillip Island της Αυστραλίας και συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο, κερδίζοντας 14 αγώνες από τους 22 αγώνες και κατακτώντας μαθηματικά το πρωτάθλημα με δύο αγώνες να απομένουν.



Η Ducati επανήλθε στην κατηγορία των Supersport το 2022 με την αλλαγή των κανονισμών που έγιναν πιο ελαστικοί στα κυβικά, αναλόγως με τους κυλίνδρους και την ιπποδύναμη, επιτρέποντας στο Panigale V2 να γίνει η πρώτη μοτοσυκλέτα της Ducati που συμμετέχει στην ενδιάμεση κατηγορία μετά από 13 χρόνια.