Το τέλος μιας εποχής – Ο Jonathan Rea φεύγει από την Kawasaki

Το τέλος μιας εποχής – Ο Jonathan Rea φεύγει από την Kawasaki

Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης όλων των εποχών στα Superbikes και 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jonathan Rea, θα αποχωρήσει από την Kawasaki στο τέλος του χρόνου. Μετά τα MotoGP, μήπως περνάνε και τα Superbikes σε νέα εποχή;

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Μετά από 9 σεζόν, 6 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και πάνω από 100 αγώνες, ο Jonathan Rea και η Kawasaki αποφάσισαν από κοινού να λύσουν ένα χρόνο νωρίτερα το συμβόλαιό τους, τερματίζοντας τη συνεργασία τους στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Ο Jonathan Rea πέρασε από τη Honda στην Kawasaki το 2015 και αυτό ξεκίνησε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, καθώς ο συνδυασμός του αποδείχθηκε απευθείας επιτυχημένος. Ο Rea κλείδωσε το Πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν με 2 Grand Prix να απομένουν και αυτή ήταν η αρχή της κυριαρχίας Rea- Kawasaki.

Μέχρι το 2020, όλα τα Πρωταθλήματα πήγαν στα χέρια του Bορειοϊρλανδού και της ZX-10RR, με το 2021 να αποτελεί το «γύρισμα των καιρών», καθώς μετά από μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο, ο Rea έχασε το Πρωτάθλημα από τον Τorpak Razgatlioglu της Yamaha.

Τα επόμενα 2 χρόνια υπήρξαν πιο δύσκολα (συνέχιζαν όμως να υπάρχουν νίκες και βάθρα) για τους πολυπρωταθλητές και τώρα η πιο επιτυχημένη συνεργασία στην ιστορία των Superbikes φτάνει στο τέλος της. 

Λίγο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης, ο Rea ανακοίνωσε επίσης που θα βρίσκεται του χρόνου. Ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα πάει στη Yamaha για τα επόμενα 2 χρόνια, παίρνοντας τη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2021, Toprak Razgatlioglu.