net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μπορεί στο Misano να είδαμε πάλι μια πράσινη κυριαρχία, η ειδησεογραφία όμως ασχολείται με την επιστροφή ενός Ρωμαίου Αυτοκράτορα.

Ο Chaz Davies έδωσε μια δυνατή μάχη με τον Jonathan Rea για τη δεύτερη θέση του πρώτου σκέλους. Δεν την κέρδισε.

Λίγο μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και ο Tom Sykes έχει ήδη εξαφανιστεί.

O Davide Giugliano (34) προσπάθησε να αποδράσει με τη νίκη στο δεύτερο σκέλος, όμως ο Rea τον έπιασε πέντε γύρους προ του τερματισμού.

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Leon Haslam, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του Chaz Daviez στο δεύτερο σκέλος.

Με 16 βάθρα σε 16 αγώνες ο Jonathan Rea ισοφάρισε το ρεκόρ του Troy Corser και πάει για άλλα μεγαλεία φέτος.

WSBK Misano: Αρχηγού παρόντος

Η κυριαρχία των δύο εργοστασιακών Kawasaki δεν αποτελεί πια είδηση. Ομοίως και η επιμονή του Jonathan Rea να μην κατεβαίνει από το βάθρο. Είναι όμως είδηση η επιστροφή του Max Biaggi.

 

Το σημαντικότερο γεγονός στο Misano δεν ήταν άλλο από την επιστροφή του μεγάλου Max Biaggi για έναν αγώνα ως wild card. Καβάλα στην εργοστασιακή RSV4 RF της Aprilia, μια μοτοσικλέτα στην εξέλιξη της οποίας παραμένει ακρογωνιαίος λίθος, ο Biaggi μπήκε στην πίστα και άρχισε από τις πρώτες δοκιμές να γράφει πρώτους χρόνους, ταρακουνώντας τους μόνιμους αναβάτες του πρωταθλήματος. Τελικά κέρδισε με το σπαθί του την πέμπτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, στη δεύτερη σειρά ανάμεσα στον Jonathan Rea και τον Jordi Torres, τον ομόσταυλό του που εκκίνησε έκτος.

Πρώτο Σκέλος

Από την pole position ο Tom Sykes ξεκίνησε δυναμικά το πρώτο σκέλος, οδήγησε τον αγώνα εξαρχής και ουδέποτε απειλήθηκε από κάποιον για να τερματίσει πρώτος και καλύτερος. Πίσω του ο Jonathan Rea χρειάστηκε να ξεπεράσει τον Chaz Davies μετά από μια έντονη μάχη στο τέλος του αγώνα. Προς τέρψη των Ιταλών φιλάθλων στις κερκίδες ο Davies τα έδωσε όλα για φέρει τη Ducati του μπροστά από την Kawasaki του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, έκανε μια παράτολμη προσπέραση στην τελευταία στροφή αλλά βγήκε ανοικτά, αφήνοντας στον Βρετανό της ευκαιρία να επιστρέψει στη δεύτερη θέση.

Η τέταρτη θέση πήγε στον Davide Giugliano, τον Ιταλό που για μεγάλο μέρος του αγώνα ήταν δεύτερος πριν τον περάσουν οι δύο προηγούμενοι αναβάτες. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Leon Haslam, ελάχιστα μπροστά από τον Max Biaggi, ενώ πίσω του ακολούθησαν οι Ayrton Badovini, Michele Pirro,  Sylvain Guintoli και Michael vd Mark .

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η σύγκρουση των Biaggi και Guintoli στην αρχή του αγώνα, από την οποία ο μεν Ιταλός βγήκε σχεδόν αλώβητος, ενώ ο Γάλλος πρωταθλητής βγήκε εκτός πίστας, επέστρεψε 11ος και το μόνο που κατάφερε ήταν να ξανανέβει ως την 9η θέση που τερμάτισε.


Δεύτερο Σκέλος

Στο δεύτερο σκέλος ο Tom Sykes δεν έκανε ανάλογα δυνατή εκκίνηση και στον 7ο γύρο ο Davide Giugliano τον πέρασε, με τον Jonathan Rea να ακολουθεί σύντομα. Αν και ο Sykes έδειχνε δυνατός αρχικά, στο δεύτερο μισό του αγώνα υποχώρησε και τελικώς έμεινε εκτός βάθρου.

Για την κορυφή η μάχη ήταν έντονη μεταξύ του Giugliano και του Rea, μέχρι πέντε γύρους πριν το τέλος όπου ο δεύτερος προσπέρασε και έμεινε στην κορυφή της κούρσας ως την καρό σημαία, παρά το ότι ο Ιταλός έμεινε κοντά του. Πίσω τους το τελευταίο σκαλί του βάθρου έγινε για μια ακόμη φορά αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των Leon Haslam και Chaz Davies, με τον πρώτο να ανεβάζει στο βάθρο την Aprilia του ενάντια στη Ducati του αντιπάλου του.

Ο Sykes περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, ενώ πίσω του δόθηκε μια σκληρή μάχη ανάμεσα στα δύο εργοστασιακά Aprilia των Max Biaggi και Jordi Torres, με τον Ιταλό τελικώς να επικρατεί και να παίρνει άλλη μια έκτη θέση. Μετά τον αγώνα ο Biaggi δήλωνε πως "αυτή ήταν μια αρχή", θεωρώντας πως στην επιστροφή του ως wild card σε επόμενο αγώνα θα πάει ακόμη καλύτερα. Ίδωμεν, πάντως ο δις πρωταθλητής με την Aprilia το έχει ακόμη, παρά τα δύο χρόνια απουσίας από την ενεργό δράση.

Τη δεκάδα του δεύτερου σκέλους συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Michele Pirro, Sylvain Guintoli και Michael van den Mark.

Με τη νίκη του αυτή ο Jonathan Rea ισοφάρισε το ρεκόρ του Troy Corser με 16 συνεχόμενα βάθρα, διατηρώντας το 100% μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν. Ακολουθεί μια διακοπή ενός μήνα ως τις 19 Ιουλίου, όπου το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με τον αμερικανικό γύρο στην περίφημη Laguna Seca.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

#

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Jonathan REA

Kawasaki Racing Team

375

2

Tom SYKES

Kawasaki Racing Team

242

3

Leon HASLAM

Aprilia Racing Team – Red Devils

226

4

Chaz DAVIES

Aruba.it Racing – Ducati SBK Team

213

5

Jordi TORRES

Aprilia Racing Team – Red Devils

140

6

Sylvain GUINTOLI

PATA Honda World Superbike Team

127

7

Davide GIUGLIANO

Aruba.it Racing – Ducati SBK Team

106

8

Michael VD Mark

PATA Honda World Superbike Team

97

9

Leandro MERCADO

Barni Racing Team (Ducati)

90

10

Matteo BAIOCCO

Althea Racing (Ducati)

89

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ