net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ Jonathan Rea, Leon Haslam και Chaz Davies, και στα 2 σκέλη. Kawasaki, Aprilia και Ducati.

Προσέξτε τον vd Mark, τέρμα δεξιά με τη Honda. Επιθετικός, ταλαντούχος, έτοιμος να πρωταγωνιστήσει με το καλημέρα. Τέταρτος στο 1ο σκέλος, πτώση στο 2ο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εκπροσωπήθηκε πλήρως στο βάθρο. Ένας Αγγλος, ένας Ιρλανδός κι ένας Ουαλός. Θυμίζει αρχή από ανέκδοτο.

Ο θρύλος Troy Bayliss δίχως προετοιμασία, και με αποχή 7 χρόνων ανέβηκε μέχρι την 7η θέση, αντιμετώπισε όμως προβλήματα με τα ελαστικά που τον έριξαν πίσω.

Ο Tom Sykes βγήκε εκτός πίστας στο πρώτο σκέλος, μετά από προσπέραση του vd Mark, όμως στο δεύτερο τα πήγε πολύ καλύτερα.

Οι δυο πρώην ομόσταυλοι, Jonathan Rea και Leon Haslam δίνουν τα χέρια μετά από 2 φοβερές μάχες. 'Αξιοι.

WSBK 2015, Phillip Island

Στα εναρκτήρια 2 σκέλη της χρονιάς για το πρωτάθλημα WSBK 2015, τις νίκες μοιράστηκαν ο Leon Haslam με Aprilia και ο Jonathan Rea με Kawasaki, με τον Chaz Davies της Ducati να συμπληρώνει τα 2 βάθρα.

 
Το πρωτάθλημα WSBK ξεκίνησε, με νέους πρωταγωνιστές δυο πιλότους που δεν είχαν καταφέρει να ξεχωρίσουν με την ομάδα της Honda το 2014, και χρειάστηκε να μεταπηδήσουν σε διαφορετικά εργοστάσια για να δείξουν τι αξίζουν.

1ο σκέλος
Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, σε καλές καιρικές συνθήκες, το θέαμα ήταν χορταστικό, με τους Haslam, Rea και Davies να μάχονται σκληρά και στους 22 γύρους. Στη μάχη μπήκε και ο Jordi Torres, ο rookie της Aprilia, όμως τελικά έμεινε για λίγο εκτός βάθρου. 

Σημειώστε πως στον αγώνα δεν πήραν εκκίνηση οι David Salom και Gabor Rizmayer λόγω τραυματισμών.

Στην εκκίνηση, ο pole-man Jonathan Rea ηγήθηκε του κοπαδιού, ενώ από τον 5ο γύρο κι έπειτα, οι τρεις πρώτοι ξέφυγαν από τους υπόλοιπους, και άρχισαν να εναλλάσσονται στην κορυφή, με τον τελευταίο γύρο να είναι ίσως ο πιο θεαματικός στην ιστορία του Phillip Island, καθώς ο Rea τερμάτισε δίπλα-δίπλα με τον Haslam. Το photo-finish ανακύρξε νικητή τον Rea, για μόλις... 0.039 δευτερόλεπτα!

Πιο πίσω, ο Michael vd Mark έκανε ένα επιθετικό πέρασμα στον Tom Sykes, με τον πρώην πρωταθλητή να βγαίνει στο γρασίδι, για να ξαναμπεί στη 10η θέση, και να τερματίσει τελικά 6ος, μια θέση πίσω από τον Ολλανδό αναβάτη της Honda. Ο έτερος πιλότος της Honda, Sylvain Guintoli τερμάτισε 7ος, μπροστά από τον rookie Nico Terol, ενώ 8ος ήταν ο Alex Lowes που ενώ ήταν άπιαστος στις δοκιμές έπεσε θύμα τεχνικών προβλημάτων (ο manager της Suzuki του ζήτησε δημόσια συγγνώμη για αυτά) δεν κατάφερε κάτι καλό στους 2 αγώνες. 

Ο δεύτερος αναβάτης της Suzuki, Randy de Puniet ήταν 9ος παρά τα τραύματα του (σπασμένα πλευρά και μελανιασμένος παντού) από το ατύχημα στα δοκιμαστικά, όμως τον χτύπησε από πίσω ο Camier με την MV Agusta, και τον έβγαλε εκτός πίστας, με συνέπεια να τερματίσει 17ος.

Κι ο Bayliss; Ο θρύλος των αγώνων που επέστρεψε για τα 2 σκέλη της Αυστραλίας, ανέβηκε μέχρι και την 7η θέση, για να πέσει τελικά στο τέλος πιο πίσω, και να τερματίσει 13ος. Κακά τα νέα για την EBR, με τον Niccolo Canepa να πέφτει και να τραυματίζει τον αστράγαλο του -δεν συμμετείχε στο δεύτερο σκέλος, ενώ ο Larry Pegram ήταν 18ος.


2ο σκέλος
Ακόμη πιο συναρπαστικό και απρόσμενο από το πρώτο σκέλος (αν είναι αυτό δυνατό) ήταν το δεύτερο, με τον Leon Haslam να παίρνει την πρώτη του νίκη καβάλα στη μοτοσικλέτα της Aprilia -και την πρώτη του από το... 2010- χαρίζοντας στους Ιταλούς την 50η νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Η διαφορά του 2ου σκέλους με το πρώτο ήταν πως στα αρχικά στάδια έγινε σφαγή στην αρχή μεταξύ εννέα αναβατών! Ο Rea και πάλι ξεκίνησε πρώτος και διατηρήθηκε στην κορυφή μέχρι που ο Michael van der Mark έκανε μία ακόμη τολμηρή κίνηση (φαίνεται πως θα κάνει πολλούς "φίλους" φέτος ο περυσινός πρωταθλητής των SS600), περνώντας εκείνος πρώτος στον 7ο γύρο. Στη συνέχεια έπεσε στην 4η θέση, ενώ από την υπέρ-προσπάθεια του έπεσε και εγκατέλειψε στον 19ο γύρο. Πτώση είχε και ο Jordi Torres, μην καταφέρνοντας να επαναλάβει την καλή εμφάνιση του πρώτου σκέλους.

Στον 22ο και τελευταίο γύρο, είχαμε και πάλι μάχη σώμα με σώμα μεταξύ Haslam και Rea, με τον Λέοντα να παίρνει τη νίκη για 0,010 δευτερόλεπτα από τον Rea, και με τον Davies να ακολουθεί, 0.298 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Τέταρτος ήταν ο Tom Sykes, και πέμπτος ο Sylvain Guintoli. Ο Bauliss ανέβηκε και πάλι μέχρι την 7η θέση, μέχρι να διαλυθεί το μπροστινό του λάστιχο, να μπει στα pits για αλλαγή και να τερματίσει τον αγώνα 16ος.

Συγχαρητήρια αξίζουν στο De Puniet που αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, και πήρε μια παλικαρίσια 7η θέση, ενώ ο Larry Pegram τερμάτισε 14ος και έδωσε τους πρώτους 2 πόντους στην ομάδα της EBR για το 2015.
  

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ