net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Jonathan Rea φέτος απλά δεν έχει αντίπαλο.

Ο Chaz Davies καθοδόν προς το να γίνει άλλος ένας ήρωας του Borgo Panigale.

Η πτώση αυτή στην Superpole άφησε τον Sykes ένατο στην εκκίνηση, πίεση για να φτάσει μπροστά, πρόωρα κατεστραμμένα λάστιχα για τον πρωταθλητή του 2013.

Ο Leon Haslam δεν κατάφερε να μετουσιώσει την pole position σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Πέρυσι το πήρε, φέτος έφτασε στον προτελευταίο αγώνα για να δει το πρώτου βάθρο. Για τον Guintoli η μετάβαση στο μη ανταγωνιστικό Honda δεν ήταν καθόλου καλή.

Οι τρεις καλύτεροι αναβάτες του WSBK αυτή τη στιγμή, από αριστερά: Chaz Davies (Ducati), Jonathan Rea (Kawasaki), Tom Sykes (Kawasaki).

WSBK, Magny Cours: Ο πρωταθλητής συνεχίζει

Μετά από έναν “έξυπνο” αγώνα, ο Jonathan Rea επέστρεψε στη γνωστή του τακτική, καθαρίζοντας τον γαλλικό αγώνα με χαρακτηριστική άνεση, ενώ η μάχη για τη δεύτερη θέση της κατάταξης μένει ανοικτή ως τον τελευταίο αγώνα.

 
Η βροχή με τα τερτίπια της πήγε να κάνει άνω-κάτω τον γαλλικό αγώνα του WSBK στην πίστα του Magny-Cours. Σε απολύτως υγρές συνθήκες η διαδικασία της Superpole το Σάββατο είχε πολλά απρόοπτα, με κορυφαίο αυτό της πτώσης του Alex Lowes της Suzuki. Η πτώση του Βρετανού οδήγησε κόκκινη σημαία και όταν δόθηκε ξανά το πράσινο φως για το πέρας της διαδικασίας επέμεναν μόλις 2 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Αυτό σήμαινε πως όποιος ήθελε να διεκδικήσει κάτι είχε έναν γύρο να το δείξει. Νικητής από τη διαδικασία αυτή βγήκε ο Leon Haslam (Aprilia), με τον Jonathan Rea (Kawasaki) να γράφει χρόνο μόλις 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργό.

Πρώτο Σκέλος

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε σε μια βρεγμένη πίστα, καθώς το προηγούμενο βράδι άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί, ωστόσο την ώρα που έπρεπε η βροχή είχε σταματήσει. Το έργο που ακολούθησε το έχουμε δει αμέτρητες φορές φέτος: ο Tom Sykes (Kawasaki) φεύγει πρώτος – παρά την κακή του πρόκριση μόλις στην ένατη θέση της σχάρας εκκίνησης – και για σχεδόν τον μισό αγώνα οδηγεί με μια σχετικά άνετη διαφορά της τάξης των 3 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Jonathan Rea.

Στην πορεία ο Sykes αρχίζει να αντιμετωπίζει έντονη φθορά των ελαστικών του και, καθώς η αγωνιστική γραμμή έχει στεγνώσει σχεδόν ολοκληρωτικά, στον 17ο γύρο χάνει τη μάχη από τον Rea, ο οποιος στη συνέχεια απλώς καλπάζει σε μια ακόμη νίκη.

Ο κάτοχος της pole, Leon Haslam (Aprilia), είχε έναν απογοητευτικό αγώνα καθώς αρχικά έδινε μάχες κορυφής με τα δύο Kawasaki και τη Ducati του Chaz Davies, για να βρεθεί 7 γύρους πριν το τέλος εσπευσμένα στα πιτς για αλλαγή ελαστικών και να τερματίσει εν τέλει μόλις 19ος. Ο δε Davies δε συνέχισε το καλό σερί αποτελεσμάτων του αφού η μάχη με τον Haslam είχε ως αποτέλεσμα μια ανώδυνη έξοδο από την πίστα, χάνοντας επαφή με την κορυφή. Στις δύσκολες συνθήκες του αγώνα μάλιστα, με την πίστα να έχει διαρκώς μεταβαλλόμενη πρόσφυση σε διάφορα σημεία της, στο τέλος έχασε τη μάχη από τις δύο Honda των Sylvain Guintoli και Michael Van Der Mark που τερμάτισαν 3ος και 4ος αντίστοιχα, αλλά και από την MV Agusta του Leon Camier που σημείωσε μια εκπληκτική 5η θέση.
Στα αξιοσημείωτα η 8η θέση του Alex Lowes,  παρά τον γερό βρόντο που έφαγε το Σάββατο.

Αποτελέσματα Πρώτου Σκέλους
1 J. REA Kawasaki Racing Team 1'53.247
2 T. SYKES Kawasaki Racing Team +4.711
3 S. GUINTOLI PATA Honda World Superbike Team +14.683
4 M. VD MARK PATA Honda World Superbike Team +22.772
5 L. CAMIER MV Agusta Reparto Corse +30.136 
6 C. DAVIES Aruba.it Racing-Ducati SBK Team +31.528
7 M. BAIOCCO Althea Racing +32.129
8 A. LOWES VOLTCOM Crescent Suzuki +39.034
9 L. MERCADO BARNI Racing Team +1'01.396
10 N. CANEPA Althea Racing +1'07.845

Δεύτερο Σκέλος

Η έναρξη του δεύτερου σκέλους, αν και έγινε σε απολύτως στεγνές συνθήκες, έμοιαζε αρκετά με αυτή του πρώτου, καθώς οι γνωστοί πρωτοπόροι ενεπλάκησαν προσωρινά σε μια μάχη για την πρωτοκαθεδρία του αγώνα. Σύντομα τα δύο Kawasaki ξεχώρισαν και πάλι, με τον Rea αυτή τη φορά να μην αφήνει κανέναν να πάρει ανάσα. Με τολμηρές κινήσεις καθάρισε όλους του τους αντιπάλους και γρήγορα πήρε κεφάλι στον αγώνα, κάτι που δεν άλλαξε ως το τέλος.

Για τον Sykes τα πράγματα χάλασαν κι άλλο όταν τον πέρασε και ο Chaz Davies, χωρίς να μπορεί να απαντήσει. Κατάφερε ωστόσο να κρατήσει την τελευταία θέση του βάθρου, παρότι ο νεαρός Van Der Mark στο τέλος γυρνούσε σαφώς πιο γρήγορα από τον Ολλανδό που περιορίστηκε στην 4η. Πέμπτος τερμάτισε ο Haslam, μπροστά από τον Guintoli και τον Jordi Torres (Aprilia).

Ξανά μέσα στη δεκάδα ο Alex Lowes, απο κει που δεν ήταν σίγουρο αν θα τρέξει έφυγε από τη Γαλλία με 14 βαθμούς συνολικά.

Αυτή ήταν η 5η διπλή νίκη φέτος για τον Jonathan Rea, με την οποία έφτασε αισίως τις 14 στη χρονιά, ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που κατείχε ο Troy Bayliss από το μακρινό 2002. Απομένει ένας αγώνας, στις 18 Οκτωβρίου στο νυκτερινό Κατάρ, όπου ο Rea θα έχει την ευκαιρία να γράψει το δικό του ρεκόρ με έστω μια νίκη ακόμη στις δύο ευκαιρίες που θα του προσφερθούν. Το πραγματικό ενδιαφέρον ωστόσο έχει μετατοπιστεί στη μάχη της δεύτερης θέσης, όπου ο Chaz Davies με δυνατή ρελάνς στο δεύτερο μισό της σεζόν έχει αφήσει πίσω του 16 βαθμούς τον Tom Sykes. Με 50 ακόμη διαθέσιμους, το Κατάρ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτούς τους δύο.

Οι τίτλοι Κατασκευαστών και Ομάδων έχουν βαφτεί στο πράσινο της Kawasaki οριστικά για φέτος, γεγονός μάλλον αναμενόμενο αν σκεφτούμε πως οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες των ZX-10R κέρδισαν μεταξύ τους τα 18 από τα 24 συνολικά σκέλη που έχουν διεξαχθεί φέτος, ενώ μόνο στο δεύτερο του Jerez είδαμε ένα βάθρο δίχως τουλάχιστον έναν εκ των κ.κ. Rea και Sykes.

Αποτελέσματα Δεύτερου Σκέλους
1 J. REA Kawasaki Racing Team 1'38.500
2 C. DAVIES Aruba.it Racing-Ducati SBK Team +2.848
3 T. SYKES Kawasaki Racing Team +6.551
4 M. VD MARK PATA Honda World Superbike Team +10.202
5 L. HASLAM Aprilia Racing Team +12.921
6 S. GUINTOLI PATA Honda World Superbike Team +19.885
7 N. CANEPA Althea Racing +24.248
8 J. TORRES Aprilia Racing Team +27.248
9 L. SCASSA Aruba.it Racing-Ducati SBK +29.220
10 A. LOWES VOLTCOM Crescent Suzuki +32.799

Γενική κατάταξη WSBK
Jonathan Rea 528, Chaz Davies 383, Tom Sykes 367, Leon Haslam 297, Jordi Torres 222, Sylvain Guintoli 201, Michael Van Der Mark 170, Matteo Baiocco 139, Alex Lowes 135, Leandro Mercado 125.

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ