net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Mortagua #4. Εναλλακτικό σύστημα διεύθυνσης, τσεκ. Πολλές εξατμίσεις που βγαίνουν όπου θέλει ο άνθρωπος, τσεκ. Εξωγήινη εμφάνιση, τσεκ.

Και όμως, ο πρώτος (η πιο παλιά μοτοσικλέτα της Mortagua) πολεμιστής κινείται. "Ναι, ναι, όργανο, μια στιγμή να βρω τα χαρτιά, ναι φυσικά είναι νόμιμο".

Ο δεύτερος πολεμιστής (#2) της Mortagua ήταν κάποτε αεροελαιόψυκτο GSX-R. Πλέον είναι ένα χάος. Overdose σωληνώσεων, girder σύστημα ανάρτησης, κλπ.

Τον τρίτο πολεμιστή-ιππότη της πορτογαλικής αποκάλυψης μάλλον για μοτοσικλέτα της νέας ταινίας Mad Max την κόβουμε. Δείτε και τη χάραξη των ελαστικών.

Ο πιθανός δημιουργός (μυστήριο καλύπτει την πραγματική του ταυτότητα) των πολεμιστών ποζάρει με το Mortagua Fighter #5.

Ο 6ος πολεμιστής, όπως και οι υπόλοιποι δεν διαθέτει σέλα, βάζοντας τον αναβάτη του να καθίσει πάνω στο υποπλαίσιο. Μούρλια!

Στο δημιούργημα #7 έχουμε 2 αμορτισέρ μπροστά και 2 πίσω, όλα τοποθετημένα από την ίδια πλευρά της μοτοσικλέτας!

Ο Πορτογάλος πολεμιστής με τον αριθμό 7 έρχεται σε χρυσό και μαύρο χρώμα, ενώ είναι ίσως η πιο προσεγμένη και ενδιαφέρουσα μοτοσικλέτα από πλευράς design.

Μονόμπρατσο ψαλίδι, εναλλακτικό σύστημα διεύθυνσης μπροστά, αλά Yamaha GTS... μωβ κινητήρας, κλπ.

Στρίβει; Φρενάρει; Οδηγιέται; Ποιος νοιάζεται.

Ο πολεμιστής νούμερο 6 σε κάτοψη.

Μμμ, ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του μπροστινού αμορτισέρ. Τα λόγια είναι περιττά για ψαλίδι και για ουρά.

Οι επτά πολεμιστές της Mortagua

Στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την φοβερή και τρομερή Mortagua, μια πορτογαλική εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή απίστευτων Streetfighter μοτοσικλετών, που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

 
Γνωρίζετε τη Mortagua της Πορτογαλίας; Πιθανότατα όχι, ωστόσο υπάρχει ένας κάτοικός της που έχει βαλθεί να την κάνει διάσημη μετουσιώνοντας το πάθος του σε επτά, ως τώρα, απίστευτες χειροποίητες μοτοσικλέτες.

Ο Πορτογάλος δημιουργός των επτά Mortagua Fighters δηλώνει εργάτης στην τοπική υαλουργία της πόλης του και είναι κάτι παραπάνω από προφανές το ότι «πιάνουν τα χέρια του». Τα δημιουργήματά του αποκαλούνται Mortagua Fighter 1 ως 7, με τα δύο τελευταία να αποκτούν και τα απαραίτητα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα Holokaust Cannibal (#6) και Suicidal Overdose (#7). Από τα ονόματα και μόνο, μαντεύουμε πως ο δημιουργός τους μάλλον είναι σκληροπυρηνικός χεβιμεταλάς, εικασία που επιβεβαιώνεται στο βίντεο της εταιρείας, ΕΔΩ. Ο δημιουργός δεν προβάλλει το όνομα του στη σελίδα της εταιρείας, και επειδή δύσκολα τα βγάζουμε πέρα με τα πορτογαλικά, από τα συμφραζόμενα και μόνο καταλαβαίνουμε πως πιθανώς (πιθανώς λέμε) να πρόκειται για τον Joaquim Cruz. Πάντως τα κομψοτεχνήματά του Πορτογάλου έχουν ήδη χτίσει μια εντυπωσιακή (αν και όχι ιδιαίτερα διαδεδομένη) εικόνα στον κόσμο όσον ασχολούνται με τα custom streetfighter μοντέλα.

Το βασικό χαρακτηριστικό όλων των μοτοσικλετών που έχει φτιάξει είναι η αίσθηση πως έρχονται από έναν άλλον κόσμο. Ο δημιουργός τους έχει αρκετό θράσος ώστε να δημιουργεί στο χέρι δικά του πλαίσια, ψαλίδια και πιρούνια, γεννώντας σχέδια που όσο περισσότερο τα κοιτάς, τόσο μοιάζουν με ένα ταξίδι στον κόσμο των παραισθήσεων. 

Στην αρχή νομίζεις πως αντικρίζεις ένα καρτούν, άντε μια μοτοσυκλέτα από το επόμενο Transformers. Κάπου εντοπίζεις ένα αερόψυκτο τετρακύλινδρο κινητήρα από παλιό GSX-R, και αρχίζεις να ψυλλιάζεσαι πως μπροστά σου έχεις ένα δημιούργημα... πραγματικό, και όχι προϊόν από πρόγραμμα 3D σε κάποιο κομπιούτερ. Ώσπου να το χωνέψεις έχεις ήδη βάλει τον εαυτό σου στην πιο άβολη θέση οδήγησης του πλανήτη και απορείς πώς οδηγεί κανείς ένα τέτοιο εξωγήινο δημιούργημα, κι αν αυτό τελικά... στρίβει.

Η αλήθεια είναι διττή. Αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι κατά βάση εκθεσιακά κομμάτια, φτιαγμένα για να κερδίζουν βραβεία σε διαγωνισμούς custom, οπότε δε θα έπρεπε να έχει και πολλή σημασία πώς είναι στον δρόμο. Κάντε ωστόσο μια βόλτα στις εκατοντάδες φωτογραφίες που δημοσιεύει ο δημιουργός στη σελίδα του στο Facebook και θα ανακαλύψετε πως και τα επτά Mortagua Fighters είναι πλήρως λειτουργικά και οδηγήσιμα. 

Αρκεί φυσικά να είσαι διατεθειμένος να οδηγήσεις μοτοσικλέτα που η σέλα της βρίσκεται μισό μέτρο πιο ψηλά από τα κλιπόν, ενώ καμιά δεν έχει κάτι περισσότερο από λίγους πόντους σωλήνα ως εξάτμιση και ενίοτε αυτοί οι σωλήνες σημαδεύουν τον αναβάτη κατευθείαν στο πρόσωπο (βλέπε Fighter 3)! Όσον αφορά στον άνθρωπο που τα έφτιαξε, είναι μάλλον ξεκάθαρο πως έτσι γουστάρει τις μοτοσικλέτες του!

Τελικώς βέβαια η όποια πρακτική πλευρά των Mortagua Fighters είναι ακαδημαϊκή, και έτσι παντελώς ασήμαντη. Μιλάμε για μια σειρά βραβευμένων streetfighters που έχουν φτιαχτεί σε μια αποθήκη, στο χέρι από έναν και μόνο άνθρωπο. Κοιτάς τις λεπτομέρειές τους, τα σκαλισμένα στο χέρι λάστιχά τους, τα εναλλακτικά συστήματα αναρτήσεων, τις μεταλλικές σέλες, τις ανύπαρκτες ουρές, τους ανωδιομένους κινητήρες, και βλέπεις το μεράκι να ξεχειλίζει από κάθε πίξελ των φωτογραφιών τους! Είναι σαφές πως εδώ έχουμε έναν κατασκευαστή με αχαλίνωτη φαντασία και τρελή όρεξη.

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ