net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O John McGuinness θα αγωνιστεί και φέτος στο IOMTT ως αναβάτης της Honda.

O McGuinness (αριστερά) και ο Conor Cummins.

McGuinness με Honda και το 2015

Ως εργοστασιακός αναβάτης της Honda θα αγωνιστεί και το 2015 στο Isle of Man TT και North West 200 ο πολυνίκης John McGuinness ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τον Conor Cummins, όπως και πέρσι.

 
Ο μεγάλος αναβάτης από την Αγγλία είχε μια κακή σεζόν το 2014, αφού ένα κάταγμα στο σκαφοειδές δεν του επέτρεψε να πρωταγωνιστήσει στις κορυφαίες κατηγορίες του θρυλικού Isle of Man TT, όπως τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει μία νίκη στην ηλεκτρική κλάση TT Zero φτάνοντας τις συνολικές του νίκες το θεσμό στις 21!

Ο McGuinness θέλει να αφήσει πίσω του αυτή την κακή σεζόν και η Honda θα του εμπιστευτεί και φέτος το CBR1000RR Fireblade SP με στόχο τη νίκη στις κατηγορίες Superbike και Senior στο Isle of Man TT. Ο Βρετανός θα αγωνιστεί για τη Honda και στο North West 200 στην κατηγορία Superbike, ενώ με ένα CBR600RR της ιδιωτικής ομάδας Jackson Racing θα λάβει μέρος στην κατηγορία supersport τόσο στο ΤΤ όσο και στο NW200. Παράλληλα, ο «Πύραυλος του Morecambe» θα πάρει μέρος και στο Π.Π. Αντοχής στην κατηγορία Superstock με ένα Fireblade SP

Team mate του McGuinness σε όλους αυτούς τους αγώνες θα είναι ο Conor Cummins. Ο 28χρονος που προέρχεται από τη Νήσο του Man είχε κάποια πολύ καλά αποτελέσματα την περασμένη σεζόν στο ΤΤ με κορυφαία στιγμή για αυτόν τη δεύτερη θέση στον αγώνα Senior TT. Ο Cummins, στους παραπάνω αγώνες δρόμου, θα λάβει μέρος και στην κατηγορία Superstock.

Για το 2015 ο McGuinness δήλωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2014 ήταν μία σκληρή χρονιά για μένα. Κλόνισε την αυτοπεποίθησή μου και με κράτησε πίσω αλλά είμαι έτοιμος να το ξεχάσω και να αρχίσω πάλι να κερδίζω αγώνες. Το έχω πει και στο παρελθόν αλλά η Honda είναι για μένα σαν οικογένεια και αυτή η υποστήριξη σημαίνει τα πάντα για μένα. Ανυπομονώ να ανέβω στη μοτοσικλέτα και να αποδείξω ότι μπορώ να κερδίζω ακόμη.»

Από την πλευρά το ο Conor Cummins είπε: « Το 2014 ήταν μια υπέροχη χρονιά για μένα. Ως εργοστασιακός αναβάτης της Honda εκπλήρωσα ένα όνειρο καριέρας και ήθελα να κάνω ό,τι μπορούσα βάσει της ευκαιρίας που μου δόθηκε. Είμαι ενθουσιασμένος που παραμένω στην ομάδα το 2015 και τώρα που έχω και μία σεζόν εμπειρίας με το Fireblade SP, ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε.»

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ