net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πειστικός, ταχύτατος, με ρεκόρ γύρου, αδιαφιλονίκητος νικητής και στα 2 σκέλη του Κατάρ, ο Sylvain Guintoli πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK 2014!

Δεν μπορεί να πιστέψει ο Γάλλος αναβάτης της Aprilia τον τρόπο με τον οποίο ανέτρεψε το σκηνικό στα 2 τελευταία σκέλη του πρωταθλήματος.

Στα ουράνια, Guintoli και Aprilia για τον διπλό τίτλο του 2014. Τόσο αναβατών, όσο και κατασκευαστών.

Νούμερο ένα ο Guintoli, νούμερο ένα και η Aprilia για φέτος, ενώ ο Melandri έχασε τελικά την 3η θέση στο πρωτάθλημα από τον Rea για μόλις ένα βαθμό!

Ο περυσινός πρωταθλητής Tom Sykes, με την Kawasaki, έχασαν τον τίτλο για μόλις 6 βαθμούς!

Φοβερός και τρομερός ο Jonathan Rea της Honda, κατετάγη τελικά τρίτος στο πρωτάθλημα του 2014, ενώ του χρόνου θα αγωνίζεται με την Kawasaki.

Guintoli - Aprilia πρωταθλητές WSBK 2014

Ο Sylvain Guintoli ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, κερδίζοντας αποφασιστικά τα 2 τελευταία σκέλη της σεζόν του 2014. Ανακηρύχθηκε έτσι Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSBK, ενώ η Aprilia πήρε και τον τίτλο των κατασκευαστών.

 
Ποιος το περίμενε; Στα χαρτιά, ναι, ο Sylvain Guintoli μπορούσε να ανατρέψει το βαθμολογικό προβάδισμα του Tom Sykes, όμως αυτό δεν θα ήταν καθόλου εύκολη δουλειά. Οι περισσότεροι έδιναν έτσι προκαταβολικά το πρωτάθλημα στον Tom Sykes. Πίσω είχε όμως η αχλάδα την ουρά!

Στο πρώτο σκέλος στο Κατάρ η πρώτη φορά που το πρωτάθλημα WSBK επισκέπτεται την πίστα του Losail), ο Jonathan Rea της Honda τέθηκε επικεφαλής, πριν τον περάσει με τη σειρά του ο Loris Baz, με Kawasaki. Στο πρώτο μισό του σκέλους, οκτώ αναβάτες μάχονταν για την πρωτιά, με τη διαφορά μεταξύ τους να βρίσκεται λίγο πάνω από το δευτερόλεπτο! Στη συνέχεια, ο Guintoli της Aprilia με τον Baz άρχισαν να χτίζουν διαφορά από τους διώκτες τους. Στον 13ο γύρο, ο ομόσταυλος του Guintoli, Marco Melandri πέρασε τον Tom Sykes, ενώ στον 14ο γύρο ο Guintoli πέρασε πρώτος, για να μείνει εκεί μέχρι την καρό σημαία. Ο Tom Sykes κατάφερε να τερματίσει τελικά τρίτος, βλέποντας τον Γάλλο αναβάτη της Aprilia να μειώνει θεαματικά τη βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους, διαφορά που βρέθηκε στους 3 μόλις βαθμούς υπέρ του Βρετανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή WSBK 2013! Τέταρτος τερμάτισε ο Jonathan Rea, που του χρόνου θα είναι ομόσταυλος του Sykes, και την πεντάδα έκλεισε ο Davide Giugliano με Ducati. Σε αυτό το σκέλος ανακηρύχθηκε όμως ο Πρωταθλητής της κατηγορίας EVO για το 2014, που είναι ο David Salom, με Kawasaki.


Το δεύτερο σκέλος άρχισε θεαματικά, καθώς οι Leon Haslam και Loris Baz συγκρούστηκαν στην πρώτη κιόλας στροφή! Ο Tom Sykes ηγήθηκε του "κοπαδιού", με τον Jonathan Rea να παίρνει τα ηνία αμέσως μετά, πριν τον προσπεράσει ο Sylvain Guintoli, ο οποίος στην προσπάθεια του για να πάρει τη νίκη σημείωσε και νέο ρεκόρ γύρου. Κι ενώ ο Guintoli έδειχνε φοβερή ταχύτητα, και σταθερότητα, οδηγώντας αλάνθαστα το σκέλος, πίσω του μαινόταν η μάχη μεταξύ Sykes και Rea. Τελικά ο Rea πέρασε τον Sykes 3 γύρους πριν το τέλος, γεγονός που μάλλον δεν θα βοηθήσε τη μεταξύ τους σχέση το 2015, όπου και θα αγωνίζονται με την ίδια ομάδα. Με την πολύ καλή του επίδοση και στα 2 σκέλη, ο Rea κατάφερε να τερματίσει 3ος στο Πρωτάθλημα του 2014, πίσω από Guintoli και Sykes, αφήνονταςτέταρτο τον Melandri για μόλις... ένα βαθμό! Τέταρτος στο πρωτάθλημα, τέταρτος και στο 2ο σκέλος ο Melandri, με πέμπτο το Ducati του Chaz Davies. Αξίζει να σημειωθεί πως η φοβερή απόδοση του Guintoli ήταν η μόνη υπεύθυνη για την επικράτηση του Γάλλου, και ευτυχώς στο αποτέλεσμα δεν αναμείχθηκαν οι ομάδες με τις εντολές τους.

Με την απόλυτη επικράτηση του στο Κατάρ, ο Sylvain Guintoli αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSBK 2014, με μόλις 6 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στην κατάταξη, Tom Sykes! Ταυτόχρονα, ο τίτλος του κατασκευαστή πήγε θριαμβευτικά στην Aprilia (468 βαθμοί έναντι 431 της δεύτερης Kawasaki), που τελείωσε το πρωτάθλημα με 2 παγκόσμιους τίτλους, αναβάτη και κατασκευαστή.




 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ