Yamaha MT-09

    Yamaha MT-09

    10 χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης Yamaha MT-09, η Yamaha αποκάλυψε την τρίτη γενιά, δίνοντας στο δημοφιλές γυμνό της ένα νέο πρόσωπο, αλλαγμένη θέση οδήγησης και ανανεωμένα ηλεκτρονικά, ενώ ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος με το μοντέλο του 2021.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


    Υπάρχει νέο ντεπόζιτο, νέο LED φωτιστικό σώμα, με δύο προβολείς που εδράζονται σε μια ανανεωμένη «μάσκα». Επίσης νέο είναι και το πίσω LED φωτιστικό σώμα, με ξεχωριστό βασικό προβολέα και φώτα φρένων, ενώ η νέα σέλα ολοκληρώνει το μινιμαλιστικό λουκ του νέου MT-09.



    H μπάρα του τιμονιού βρίσκεται χαμηλότερα, αναγκάζοντας τον αναβάτη να υιοθετήσει μια πιο σκυφτή, σπορ θέση οδήγησης, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί σε 2 θέσεις. Τα μαρσπιέ του αναβάτη έχουν μετακινηθεί κατά 30.6mm πιο πίσω και 9,5mm πιο ψηλά, ενώ επανασχεδιασμένα είναι και τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, για μεγαλύτερη άνεση.



    Πέρα από τις στιλιστικές, υπάρχουν και πιο «πρακτικές» αλλαγές, με τη μεγαλύτερη να είναι η νέα TFT οθόνη 5”, η οποία όντας βασισμένη στην αντίστοιχη του Tracer 9GT+ του 2023 έχει τέσσερις διαφορετικές δυνατότητες εμφάνισης  και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το Yamaha MyRide app και το Garmin¶s Street Cross σύστημα πλοήγησης.



    Πέρα από τα 3 στάνταρ Riding Modes, υπάρχουν και δύο εξτρά, τα οποία μπορεί να διαμορφώσει ο αναβάτης, πειράζοντας μεταξύ άλλων το Traction Control και το Slide Control.

    Νέες «αφίξεις» είναι και το Cruise Control, το Back Slip Control (το οποίο επεμβαίνει όταν ο πίσω τροχός μπλοκάρει λόγω φρένου κινητήρα), οι νέες δαγκάνες  Brembo για καλύτερο φρενάρισμα μπροστά και τα ελαστικά Battlax Hypersport S23 από την Bridgestone.



    Η Yamaha MT-09 του 2024 θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα: Midnight Cyan, Icon Blue και Tech Black, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμη ή σε τι τιμή θα διατίθεται.

    Σελίδα 1EICMA 2023: Τα νέα μοντέλα της Yamaha για το 2024
    Σελίδα 2Yamaha XSR 900 GP
    Σελίδα 3Yamaha Ray ZR 125
    Σελίδα 4Yamaha Tenere 700 Explore
    Σελίδα 5Yamaha MT-09
    Σελίδα 6Yamaha Tenere 700 Extreme
    Σελίδα 7Yamaha MT-09 SP

    YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ