Yamaha XSR 900 GP

    Yamaha XSR 900 GP

    Το ρετρό δεν σημαίνει απαραίτητα και παλιό. Κάπως έτσι σκέφτηκε η Yamaha και γεννήθηκε η XSR900, η οποία τώρα απέκτησε και την έκδοση GPΕίχαμε δει το πρωτότυπο στην φετινή εκδήλωση του Goodwood ως DB 40, μια αναφορά στα 40 χρόνια χρήσης του πλαισίου Deltabox.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


    Η έκδοση GP χρησιμοποιεί την XSR 900 για βάση, καθώς μοιράζονται το πλαίσιο, τον κινητήρα και το σετ πλήρως ρυθμιζόμενων αναρτήσεων της ΚΥΒ. Αυτό σημαίνει ότι η XSR 900 GP παράγει 119 ίππους και 93 Nm ροπής, ενώ η ζυγαριά σταματά στα 200 κιλά, 7 κιλά πάνω από την XSR.

    Εμφανισιακά όμως η έκδοση GP κάνει τη διαφορά. Αντλεί έμπνευση από τις αγωνιστικές Yamaha τις δεκαετίες του `80 και του `90, με ένα μισό φέρινγκ σε στυλ αρχών δεκαετίας `90 να περικλείει έναν τετράγωνο LED προβολέα και αφήνει ακάλυπτο τον κινητήρα, δίνοντάς του μια χαρακτηριστική, μοναδική όψη.

    Θυμίζοντας λοιπόν τα θρυλικά YZR και TZR με τα οποία η Yamaha γνώρισε επιτυχία στη δίχρονη εποχή των Grand Prix, η XSR 900 GP βάφεται στα «χρώματα του πολέμου», με το εικονικό κόκκινο – λευκό της Marlboro, η οποία ήταν ο κύριος χορηγός της εργοστασιακής Yamaha με την οποία ο Wayne Rainey έφτασε στην κορυφή του κόσμου τις χρονιές 1990-1992.

    Όμως δεν είναι μόνο η εμφάνιση αυτή καθαυτή που ανανεώνει η Yamaha για την έκδοση GP. Oι διακόπτες στο τιμόνι είναι ανανεωμένοι, υπάρχει μια νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5”, με δυνατότητα λειτουργίας πλοήγησης Turn-by-Turn και πολύ βασικό είναι και η ύπαρξη Quickshifter Up/Down τρίτης γενιάς.

    Μια ακόμα μεγάλη αλλαγή έρχεται με τα νέα κλιπ-ον, τα οποία αλλάζουν στο πιο σπορ τη θέση οδήγησης, ενώ προς εκείνη την κατεύθυνση «σπρώχνει» και η νέα του IMU, 6 αξόνων, που έρχεται κατευθείαν από την R1.

    Στο σύνολο λοιπόν, έχουμε μια πιο επιθετική, σπορ μοτοσυκλέτα, με έντονες ενέσεις ρετρό σε όλα τα επίπεδα, αλλά ταυτόχρονα η Yamaha XSR 900 GP βρίσκεται στο παρόν, χάρη στα εξελιγμένα ηλεκτρονικά της και τον σύγχρονο κινητήρα της.

    Σελίδα 1EICMA 2023: Τα νέα μοντέλα της Yamaha για το 2024
    Σελίδα 2Yamaha XSR 900 GP
    Σελίδα 3Yamaha Ray ZR 125
    Σελίδα 4Yamaha Tenere 700 Explore
    Σελίδα 5Yamaha MT-09
    Σελίδα 6Yamaha Tenere 700 Extreme
    Σελίδα 7Yamaha MT-09 SP

    YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ