net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν θα υπάρξει αντικατάσταση στον 10ο γύρο του πρωταθλήματος, στην θέση της Monza, και συνεπώς το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε 13 γύρους.

Δεν αναπληρώνεται η Monza

Στους 13 γύρους θα παραμείνει το φετινό πρωτάθλημα World Superbike, καθώς δεν θα υπάρξει αντικατάσταση για τον γύρο του πρωταθλήματος στην Monza, η οποία έμεινε εκτός της διοργάνωσης λόγω θεμάτων προδιαγραφών.

 
Μετά την ακύρωση του γύρου του πρωταθλήματος στην πασίγνωστη ιταλική πίστα της Monza, η Dorna βρισκόταν σε διαδικασία αναζήτησης πίστας για να φιλοξενήσει τον συγκεκριμένο γύρο. Ωστόσο, δεν επιτεύχθηκε καμία συμφωνία, πράγμα που οδήγησε στην ακύρωση του 10ου γύρου του πρωταθλήματος και την μείωση του σε συνολικά 13 γύρους. 

Η Dorna είχε έρθει σε επαφή και με την πίστα του Estoril, η οποία ήταν και το πιο δυνατό όνομα που ακουγόταν στα σενάρια της αντικατάστασης. Όσον αφορά την πίστα της Monza, δεν μένει οριστικά εκτός WBSK, καθώς οι εργασίες επισκευής και συντήρησης της συνεχίζονται και είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται στο πρόγραμμα των επόμενων ετών. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πλέον ένα μεγάλο διάλειμμα, διαρκείας πάνω από δυο μήνες, μεταξύ του αγώνα στην Laguna Seca των Η.Π.Α. στις 9 και 10 Ιουλίου, και του αγώνα στο γερμανικό Lausitzring στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Κάποιοι μάλιστα, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το αντίκτυπο μιας τόσο μεγάλης διακοπής της ροής των αγώνων, σε ένα πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει με εξαιρετικά δυναμικό τρόπο…

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ