net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Έρχονται τα τηλεδιόδια!

Τέρμα στις ουρές αναμονής, καιρός όμως για αυξήσεις των τιμών και τη χρέωση ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα διανύει κάθε ένα όχημα στο εθνικό οδικό δίκτυο. Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, αρχικά, το κόστος θα υπολογίζεται σε 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

 
Εναρμονίζεται σιγά – σιγά η χώρα μας με την σχετική κοινοτική οδηγία, η οποία επιβάλλει να διατίθενται τα μισά γκισέ για τα οχήματα που εφαρμόζουν τα “έξυπνα” συστήματα. Η υποχρέωση αυτή συμπεριλαμβάνει την Αττική Οδό και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ενώ δεν αφορά τοπικά συστήματα διοδίων (θεωρημένα ως ασύμφορη δαπάνη) όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”.

Ο εκσυγχρονισμός των σταθμών που λειτουργούν ήδη στους εθνικούς δρόμους ανέρχεται στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ για φέτος, τα οποία θα τα καταβάλει η κρατική εταιρία ΤΕΟ Α.Ε.

Οι εξοπλισμοί που θα χρησιμοποιηθούν θα οφείλουν να έχουν τέτοιες προδιαγραφές ώστε να μπορεί να γίνει έλεγχος μέσω δορυφόρων, με σύστημα GMS και τεχνολογία μικροκυμάτων –η οποία ήδη εφαρμόζεται στη χώρα μας-.

Στόχος, λοιπόν, όλων αυτών των ρυθμίσεων είναι να αποκτήσουν οι ευρωπαϊκοί δρόμοι συμβατά συστήματα αυτόματης χρέωσης και σταδιακά να φθάσουμε στο σημείο να ξεκινά π.χ. ένας οδηγός από την Αθήνα και να καταλήγει στο Παρίσι και ο λογαριασμός στα διόδια να χρεώνεται αυτόματα και να έρχεται στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του, όπου και θα εξοφλείται σε κάποια τράπεζα… Μήπως ήρθε ο καιρός θα δουν οι πολίτες, πέρα από ευρωπαϊκές χρεώσεις, και ευρωπαϊκών προδιαγραφών δρόμους;

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ