net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

'Ανετα αισθάνθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή πάνω στο νέο Panigale R, o Chaz Davies.

Ταχύτερος αναβάτης του τεστ, τόσο για τη Ducati όσο και για την Kawasaki, ο Davide Giugliano, που ψάχνει την πολυπόθητη σταθερότητα για το 2015.

Ducati Superbike Team: Aragon Test

H εργοστασιακή ομάδα της Ducati για το WSBK πήρε μέρος στο τεστ του Aragon, με τη σύνθεση της ομάδας να παραμένει ίδια με του 2014, αφού και για το 2015 οι αναβάτες της θα είναι οι Chaz Davies και Davide Giugliano.

 
Την πρώτη ημέρα του τεστ, με αρκετό κρύο και με βρεγμένη πίστα, η ομάδα ξεκίνησε τις δοκιμές του νέου Panigale, με τις νέες προδιαγραφές για το πρωτάθλημα Superbike του 2015, δουλεύοντας πάνω στα νέα ηλεκτρονικά, δοκιμάζοντας νέα εξαρτήματα, και με νέο κινητήρα, πολύ πιο κοντά σε εκείνο της μοτοσικλέτας παραγωγής. Το απόγευμα, με την πίστα να έχει στεγνώσει, οι 2 αναβάτες της ομάδας συμπλήρωσαν από 50 γύρους ο καθένας, σημειώνοντας παράλληλα αρκετά γρήγορους γύρους.

Τη δεύτερη μέρα του τεστ, ο καιρός συνέχισε να είναι καλός, και η ομάδα μπόρεσε να συλλέξει αρκετά χρήσιμα δεδομένα, με τους χρόνους των πιλότων να πέφτουν ακόμα περισσότερο. Εν τέλει ο Ιταλός Davide Giugliano ήταν ο ταχύτερος αναβάτης, τόσο της ιταλικής ομάδας, όσο και σε σχέση με τους πιλότους της ομάδας της Kawasaki, σημειώνοντας χρόνο 1.50.2, με τονΟυαλό  Chaz Davies να ακολουθεί, 0,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Giugliano.
 
Chaz Davies: "Ήταν 2 πολύ θετικές μέρες. Είναι η πρώτη φορά που αρχίζω τις χειμερινές δοκιμές με την εξέλιξη της ίδιας μοτοσικλέτας με την οποία έτρεχα την προηγούμενη χρονιά, και αυτό με βοηθάει πολύ ως προς τη συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε. Η προσαρμογή στη νέα μοτοσικλέτα είναι αρκετά εύκολη, καθώς τα μηνύματα που παίρνω είναι παρόμοια με της μοτοσικλέτας πάνω στην οποία τελείωσα τη σεζόν του 2014, στο Κατάρ. Τα νέα ηλεκτρονικά δουλεύουν καλά, και ο νέος κινητήρας έχει γραμμική απόδοση." 

Davide Giugliano: "Όλα πήγαν πολύ καλά, δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικά πράγματα, και όλα μας οδήγησαν στο να βελτιώσουμε τομείς στου οποίους χρειαζόμασταν βελτίωση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πακέτο του 2015, καθώς με το που ανέβηκα στη μοτοσικλέτα αισθάνθηκα άνετα, και έτσι μπορέσαμε να συγκεντρωθούμε στις δοκιμές των νέων εξαρτημάτων από την πρώτη στιγμή. Είναι σημαντικό να γυρίζω γρήγορα στο Aragon, καθώς είναι μια πίστα που με έχει προβληματίσει στο παρελθόν. Πρέπει ακόμα να κάνουμε δουλειά στον ρυθμό μας, που για μένα είναι το σπουδαιότερο κομμάτι, αλλά ακόμα και σε αυτές τις 2 πρώτε ςμέρες, μπόρεσα να κρατήσω σταθερά γρήγορους ρυθμούς γυρίζοντας με φθαρμένα ελαστικά. Αυτό είναι θετικό, και περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο τεστ." 

Οι δοκιμές για την ομάδα της Ducati θα συνεχιστούν στο Jerez, στις 26-28 Νοεμβρίου.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ