net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Παρκάρεις, ξεμοντάρεις, τσουλάς κι έφυγες!

Εμφανισιακά το Wheelrider μοιάζει αρκετά συνηθισμένο, ένα κομψό top case.

Έξι χρώματα και προσθέτουμε κι ένα ανθρακονημάτινο.

Υποδείγματα του Wheelrider σε διαφορετικές μοτοσυκλέτες και χρώματα.

Πολύ χρήσιμη η ενσωματωμένη κλειδαριά κράνους στη βάση του Wheelrider.

Wheelrider: από top case ως χειραποσκευή

Πρακτικό πράγμα το top case, σου δίνει τον αποθηκευτικό χώρο που συνήθως δεν έχει η μοτοσυκλέτα. Το Wheelrider αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση πέραν από τα συνηθισμένα.

 
Υπάρχει πάντως ένα κακό με τα top case: Μόλις το ξεμοντάρεις από τη μοτοσυκλέτα παύει να είναι πρακτικό και χρήσιμο, μετατρέπεται ξαφνικά σε ένα βαρύ πράγμα που άντε να το κουβαλήσεις από το πάρκινγκ ως το σπίτι, όχι παραπέρα.
Το Wheelrider είναι μια Ιταλική εφεύρεση που βλέπει το top case με ένα άλλο μάτι. Είναι ένα προϊόν της φαντασίας του κυρίου Stefano Mangini, ιδρυτικού στελέχους των Restless Travelers, ο οποίος έχει γυρίσει τη μισή υφήλιο καβάλα στη Harley-Davidson του. Εμπνεύστηκε το Wheelrider ακριβώς γιατί ήταν αυτό που ο ίδιος θα ήθελε να έχει.

Πρόκειται λοιπόν για ένα top case από σκληρό και πολύ ανθεκτικό ABS πλαστικό, το οποίο έχει ενσωματωμένα ροδάκια και πτυσσόμενο χερούλι, όπως κάθε τροχήλατη βαλίτσα. Οι διαστάσεις του είναι ακριβώς όσο πρέπει για να χωρά στον χώρο χειραποσκευών των αεροπλάνων, ωστόσο μπορεί κανείς να το παραγγείλει με ένα εναλλακτικό καπάκι, λίγο πιο ψηλό για να χωρά και ένα full face κράνος μέσα του. Αγοράζοντάς το και με τα δύο καπάκια δηλαδή έχεις ένα κλασικό top case για κάθε μέρα και μια άριστη χειραποσκευή αεροπλάνου που δε χρειάζεται ούτε δεσίματα στη μοτοσυκλέτα ούτε κουβαλήματα.

Το άλλο ενδιαφέρον της ιστορίας είναι πως την έχει εξοπλίσει με έναν ηλιακό συλλέκτη με ειδική επιφάνεια που δε μασάει από κακομεταχείριση ή γδαρσίματα. Αυτός είναι ικανός να παράξει 6W ισχύος και συνδέεται εσωτερικά με USB θύρα, οπότε φορτίζεις ενώ οδηγείς ο,τιδήποτε θες μέσα από την ασφάλεια της βαλίτσας.

Εσωτερικά το Wheelrider μπορεί να χωριστεί σε τρία τμήματα, με το μεσαίο να περιλαμβάνει θήκη laptop και διάφορες πρακτικές τσέπες. Αν θες όλα αυτά αφαιρούνται και γίνεται ένα κλασικό top case ενός ενιαίου όγκου.

Η βάση του είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για αυτό και ενσωματώνει ένα τυλιγόμενο συρματόσχοινο πάχους 5 χλστ. που κλειδώνει στη σχάρα ένα κράνος. Έξτρα μπορεί κανείς να συνδέσει στο πίσω μέρος της βάσης διάφορα εξαρτήματα, όπως ένα τσαντάκι που περιέχει αδιάβροχα καλύμματα για τη σέλα και το κράνος στη σχάρα, ή θύρες USB για φόρτιση επιπλέον συσκευών από τον ηλιακό συλλέκτη. Οι δημιουργοί του ισχυρίζονται πως στο μέλλον έρχονται και άλλα εξαρτήματα που θα είναι κατάλληλα για κούμπωνα στην ειδική αυτή βάση.

Όλα ελέγχονται από ένα και μόνο κλειδί, το οποίο εξελίχθηκε ειδικά για τη βαλίτσα και χρησιμοποιεί τεχνολογία ασφαλείας για να μην παραβιάζεται καθόλου εύκολα - όπως μας ενημερώνει ο δημιουργός του.

Το Wheelrider αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία crowdfunding, δηλαδή έχει ξεκινήσει μια καμπάνια στο Kickstarter για να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που απαιτούνται ώστε να μπει σε παραγωγή. Η λιανική του τιμή θα είναι 430 ευρώ, με τη βάση, τη βαλίτσα και τον ηλιακό συλλέκτη, ενώ θα διατίθεται σε έξι χρώματα. Παράλληλα, για τους εκλεκτικούς με μεγάλες τσέπες θα φτιαχτεί και μια σειρά από καθαρό ανθρακόνημα, η οποία ωστόσο θα κοστίζει κάτι παραπάνω από 1.700 ευρώ.

Αν θέλετε να προπαραγγείλετε ένα Wheelrider όσο βρίσκεται στο Kickstarter, θα έχετε την ευκαιρία να το κλείσετε σε τιμή κάτω της μισής, καθώς η πρώτη παρτίδα που προσφέρεται έναντι μόλις 170 ευρώ έχει ακόμη διαθεσιμότητα.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ