net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Last Mile Surfer υπόσχεται να μας πάει γρήγορα και ξεκούραστα από το πάρκινγκ ως τον καναπέ μας.

Η ικανότητά του να διπλώνει σε μέγεθος μιας μεσαίας βαλίτσας το κάνει ιδανικό για κάθε πορτ-μπαγκάζ.

Tο ηλεκτρικό scooter της Volkswagen επί το έργον.

Υποτίθεται πως το Last Mile Surfer δανείζεται στυλιστικά στοιχεία από το XL1, το πρωτότυπο υβριδικό ηλεκτρο-ντίζελ φουτουριστικό αυτοκίνητο που η VW σκοπεύει να βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή με υπερ-πανάκριβη τιμή.

Volkswagen Last Mile Surfer

Ο νέος πρόεδρος της Volkswagen προανήγγειλε ένα ηλεκτρικό scooter που διπλώνει για να χωρέσει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου μας και μοιάζει να έχει ως στόχο του να μας κάνει να ξεχάσουμε να περπατάμε.

 
Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Martin Winterkorn - ο οποίος μόλις πριν μερικούς μήνες ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στη θέση του παραιτηθέντος Ferdinand Piëch.

Μιλώντας σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag o
Winterkorn απεκάλυψε πως η εταιρεία του ετοιμάζει το νέο φτηνό αυτοκίνητο - κάτι που στη Γερμανία αποτελούσε διακαή πόθο και λέγεται πως ενδεχομένως να ήταν και η αιτία που "φαγώθηκε" ο προκάτοχός του Piëch. Παράλληλα όμως έριξε και τη μπομπίτα με το ηλεκρικό σκούτερ,

Γι αυτό μας πληροφόρησε πως θα είναι ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο, βάρους περίπου 11 κιλών με αυτονομία της τάξης των 20 χιλιομέτρων. Η τιμή του θα είναι μικρότερη από 1000 ευρώ και θα είναι σχεδιασμένη να διπλώνει ώστε να χωρά στο πορτ-μπαγκάζ κάθε αυτοκινήτου.

Η χρησιμότητά του περιγράφεται γλαφυρά από το όνομά του: Last Mile Surfer σημαίνει ο Σέρφερ του Τελευταίου Μιλίου, δηλαδή θα είναι εκεί για να μας πάρει ξεκούραστα από το σημείο που παρκάραμε το αυτοκίνητο μέχρι τον τελικό μας προορισμό, είτε αυτό είναι το σπίτι ή όποιος άλλος προορισμός.

Με λίγα λόγια, η VW προτείνει ένα όχημα για να ξεχάσουμε να περπατάμε.

Φυσικά ο διεθνής Τύπος βλέπει κι άλλα. Βλέπει για παράδειγμα ένα πολύ φτηνότερο ανταγωνιστή του Segway, το οποίο είναι δίκυκλο και με πολύ προηγμένη τεχνολογία για να ισορροπεί από μόνο του. Απεναντίας, το τρίκυκλο scooter της VW, με προτεινόμενη τιμή μόλις στο ένα πέμπτο της τιμής του Segway, θα μπορούσε να του κόψει πολλές πωλήσεις αν σκεφτούμε πόσες υπηρεσίες στις ΗΠΑ (και τον υπόλοιπο κόσμο) έχουν υιοθετήσει το Segway ως βασικό μεταφορικό μέσο - από ταχυδρομεία ως security εμπορικών κέντρων ή τοπικές αστυνομίες.

 

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ