net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οικονομικές εξελίξεις για την Harley-Davidson;

Την αγοράζει η KKR;

Μετά απο πολύ καιρό που είχαν ακουστεί αυτά τα σενάρια, φήμες κυκλοφόρησαν και πάλι στην Wall Street σχετικά με εξαγορά της θρυλικής Αμερικανικής εταιρείας.

 
Σε μια είδηση με την μορφή φήμης, που όμως επηρεάσε άμεσα τις μετοχές της εταιρείας, φαίνεται ότι συζητείται το ενδεχόμενο εξαγοράς της Harley Davidson από την Kohlberg Kravis Roberts ή αλλιώς KKR, μια πολυεθνική ιδιωτική εταιρεία. 

Με το που «έσκασε» το νέο, η μετοχή της Harley Davidson στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αυξήθηκε σε αξία κατά 20%! Η είδηση θέλει την KKR να αγοράζει την Harley-Davidson έναντι 65 δολαρίων τη μετοχή, 35% περισσότερο από την τωρινή της αξία. 

Η KKR πρόκειται για μια εταιρεία-ιδιοκτήτρια άλλων μικρότερων εταιρειών, τις οποίες αγόραζε έναντι δελεαστικών ποσών, όταν βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση...

Αν τελικά τα σενάρια πραγματοποιηθούν, μιλάμε για μια ιδιωτικοποίηση της Harley-Davidson, η οποία παραμένει στο χρηματιστήριο προς το παρόν. Μάλιστα, οι λεπτομέρειες της πιθανής οικονομικής συμφωνίας λένε ότι η φύση της εξαγοράς αυτής είναι τύπου «μοχλού». Με απλούστερα λόγια, η KKR θεωρεί ότι η Harley-Davidson έχει αδυναμίες στην αγορά, και επιθυμεί να την αγοράσει, να βελτιώσει την κατάστασή της και κατόπιν να τη διαθέσει και πάλι προς πώληση!

Ακριβώς το ίδιο σενάριο είχε κυκλοφορήσει πριν αρκετό καιρό, συγκεκριμένα στο μακρινό 2010, χωρίς όμως να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς σύμφωνα με γνώστες του χώρου, η Harley-Davidson δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα σαν εταιρεία...

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες. 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ