net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Φανταστείτε σε τι μέρη μπορεί να πάει αυτό το όχημα.

Η Wesll οραματίζεται μια επανάσταση στα εκτός δρόμου οχήματα.

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι πισωκίνητη.

Με 55 μοίρες μέγιστη κλίση, η Wesll εντυπωσιάζει.

Η χαρά του παιδιού σε κάθε έδαφος.

Όταν βλέπεις το χώμα σαν άσφαλτο.

Τετράτροχο παντός εδάφους

Η αμερικανική Wesll αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα ανάρτησης που προσφέρει ανεπανάληπτα επίπεδα κλίσης και διαδρομής ανάρτησης. Το πρωτότυπο τετράτροχό της δείχνει πολύ ενδιαφέρον.

 
Η Wesll Suspension Technologies από το Phoenix της Arizona εξελίσσει αυτό το το σύστημα εδώ και αρκετό καιρό, με βασικό της στόχο να προσφέρει ασφάλεια σε οχήματα που κινούνται εκτός δρόμου.
Το σύστημά της αποτελείται από τέσσερα αμορτισέρ που ελέγχουν τέσσερις αρθρωτούς βραχίονες, όπου στο άκρο του καθενός βρίσκεται από ένας τροχός.

Στο κέντρο του συστήματος βρίσκεται μια κεντρική ηλεκτρονική ομάδα διαχείρισης, η οποία λαμβάνει διαρκώς πληροφορίες για την κατάσταση κίνησης του οχήματος, τη μετατόπιση μάζας, την ταχύτητά του, την κλίση του. Βάσει αυτών καθορίζει τις υδραυλικές λειτουργίες της ανάρτησης, φροντίζοντας ώστε το όχημα να είναι πάντα εντός των ασφαλών ορίων λειτουργίας του.

Ακόμη και σε περίπτωση βλάβης των ηλεκτρονικών, το σύστημα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τον αναβάτη.

Τα οποία όρια είναι εντυπωσιακά: Το σύστημα της Wesll επιτρέπει κλίσεις της τάξης των 55 μοιρών, ενώ οι διαδρομές στην ανάρτηση κάθε τροχού φτάνουν τα 710 χιλιοστά - κατά προσέγγιση το διπλάσιο από μια καθαρόαιμη ΜΧ μοτοσικλέτα.

Οι εφαρμογές που βλέπει η Wesll για το σύστημά της είναι πολλές, ξεκινώντας από οχήματα buggy ή διάφορα είδη ATV/UTV, για να φτάσουμε ως την έτερη παραλλαγή της ίδιας ανάρτησης που προορίζεται για snowmobiles.

Προς το παρόν βρίσκεται σε φάση πρωτοτύπου, αλλά ήδη μπορούμε να αντιληφθούμε τι τρελές παιχνιδομηχανές μπορεί να μας χαρίσει η μαζική παραγωγή αυτής της ανάρτησης.

Δείτε το σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί:

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ