net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Γιώργος Παπασταύρου

Γιώργος Παπασταύρου

Σε ηλικία 2,5 ετών, ξεκίνησε να οδηγεί την πρώτη του μοτοσυκλέτα με τη βοήθεια του πατέρα του που ήταν και είναι συνεχώς δίπλα του σε κάθε του βήμα.

Σε ηλικία 12 ετών συμμετέχει στον πρώτο του φιλικό αγώνα με Κart και παράλληλα ξεκινάει και επαγγελματικά το Motocross, με τη πρώτη διάκριση να έρχεται το 2008 σε ηλικία 15 ετών σε φιλικό αγώνα, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στους 25.

Συνέχισε την κύρια προπόνηση στο χώρο του Motocross μέχρι το 2010, που οδηγεί την πρώτη του Supersport μοτοσικλέτα σε ένα Track day, και τον κερδίζει η ταχύτητα στην οποία και θα αφοσιωθεί στη συνέχεια.

Το 2012 συμμετέχει στον πρώτο αγώνα για πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, στον οποίο καταλαμβάνει και την πρώτη θέση, στην κατηγορία open 600cc με ένα Yamaha R6, ενώ παράλληλα συμμετέχει και στο κύπελλο Ελλάδας στην ίδια κατηγορία.

Την ίδια χρονιά λαμβάνει μέρος  σε 2 φιλικούς αγώνες που διεξάγονται στην Ιταλία. Ο πρώτος στο Mugello, όπου τερματίζει στη τρίτη θέση και ο δεύτερος στo Misano, όπου καταλαμβάνει την έκτη θέση ανάμεσα σε 40 συμμετοχές.

Τη σεζόν 2013-2014, μόλις στα 20 του έτη, γίνεται επίσημος οδηγός της ΚOSMOCAR EΚO DUCATI TEAM και παίρνει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Superstock 1000 με DUCATI PANIGALE 1199 SSTK, μια φυσικά κορυφαία αγωνιστική μοτοσικλέτα, ονειρεμένη για κάθε αναβάτη supersport.

To 2013, πετυχαίνει τον 12ο χρόνο ανάμεσα σε 200 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία.

Το 2015 ξεκινά μία συνεργασία με τη ΥΑΜΑΗΑ όπου και αποκτά το ολοκαίνουριο YZF-R1 2015, μια μοτοσικλέτα-ορόσημο στις νέες τεχνολογίες και στα ηλεκτρονικά των αγωνιστικών supersport που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Valentino Rossi. 

To 2015 επιστρέφει στην KOSMOCAR EKO DUCATI TEAM, δείχνοντας έτσι σεβασμό και ευγνωμοσύνη στην εταιρεία η οποία τον ανέδειξε.

Παράλληλα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Super Motard με την ομάδα του πολυπρωταθλητή Ιωάννη Μπούστα, TEAM BOUSTAS NET, όπου κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία Racing 450.

Σε μια επίδειξη ετοιμότητας και αγωνιστικών ικανοτήτων, ο Γιώργος και ο προπονητής του Ιωάννης Μπούστας πάνε κόντρα σε μια κακή συγκυρία σε έναν Ιταλικό αγώνα, όπου λόγω καθυστέρησης της πτήσης τους, φθάνουν στην πίστα αργοπορημένοι και ο Γιώργος αναγκάζεται να ξεκινήσει από την τελευταία θέση. Έχοντας μόνο ένα τέταρτο για να προετοιμαστούν, ο Γιώργος πάει κόντρα σε όλα και καταφέρνει να τερματίσει 3ος, γυρνώντας το γύρο 2'' γρηγορότερα από τον νικητή!

Επίσης ο Γιώργος έχει λάβει μέρος στους αγώνες  GO ΚART PICK με την ομάδα του πολυπρωταθλητή Κώστα Μάιτου, MAITOS ΚART RACING TEAM.

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ