net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Για να μειώσει τη μόλυνση στο Παρίσι, η δήμαρχος της πόλης θα απαγορεύσει την κυκλοφορία παλιότερων οχημάτων. Περισσότερο αδικημένα για άλλη μια φορά τα δίκυκλα.

Παρίσι: Απαγορεύουν τα παλιά δίκυκλα!

Στην απαγόρευση των δικύκλων με άδεια κυκλοφορίας πριν από το 2000 ετοιμάζεται να προχωρήσει η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, με αιτία τη μόλυνση που προκαλούν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

 
Για άλλη μια φορά το Παρίσι ετοιμάζεται να εφαρμόσει άλλον έναν περίεργο νόμο ο οποίος αδικεί περισσότερο τα δίκυκλα σε σχέση με τα αυτοκίνητα αλλά και τα επαγγελματικά οχήματα. Αυτό το λέμε γιατί σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στο διαδίκτυο η απαγόρευση θα ισχύει και για τα τετράτροχα, ωστόσο, η ρύθμιση θα είναι πιο ευνοϊκή. Τα αυτοκίνητα που θα απαγορευτούν από την κυκλοφορία στο Παρίσι είναι όσα έχουν άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1996, ενώ το σωτήριο έτος για τα βαν είναι το 1997.

Για τη «διευκόλυνση» των κατοίκων του Παρισιού έχει προβλεφθεί δάνειο με μηδενικό επιτόκιο αλλά και οικονομική ενίσχυση σε εκείνους που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ.

Όπως και να έχει η αιτία είναι η μόλυνση που προκαλείται από τα οχήματα και αυτό ίσως να είναι καλό. Ωστόσο, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς τη διάκριση που γίνεται εις βάρος των δικύκλων σε σχέση με άλλα οχήματα που μολύνουν σημαντικά περισσότερο το περιβάλλον και απελευθερώνουν και σημαντικά περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Το σχέδιο για την απαγόρευση των παραπάνω οχημάτων θα παρουσιαστεί επίσημα τον ερχόμενο Φεβρουάριο και αναμένεται να μπει σε εφαρμογή από τον Απρίλιο!

Σε παρόμοια κίνηση αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα έχει προχωρήσει και η Ρώμη. Ωστόσο, η απαγόρευση των δικύκλων ισχύει μόνο για το ιστορικό κέντρο και για συγκεκριμένες ώρες.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ