net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πανέμορφη φωτό, για την προώθηση του τελικού του Red Bull X-Fighters 2014 που έγινε στη Νότια Αφρική.

Ο Josh Sheehan ήταν κορυφαίος μέσα στο 2014, αλλά και στον τελικό, ενώ είχε και απρόσμενη "βοήθεια" από τον τραυματισμό του Sherwood στην Ν. Αφρική.

Πολύ δυνατός ο Dany Torres στην Πρετόρια, κατέκτησε τη δεύτερη θέση του αγώνα, ενώ βρέθηκε τρίτος στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος για το 2014.

Μία πτώση στο Flair, από τον Thomas Pages στέρησε στον θεαματικό Γάλλο την δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικός στον τελικό του X-Fighters.

O Sheehan πρωταθλητής X-Fighters 2014

Μετά από μια εξωπραγματική εμφάνιση στον τελικό του Red Bull X-Fighters στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, ο Αυστραλός Josh Sheehan αναδείχθηκε πρωταθλητής του θεσμού για το 2014.

 
Κατά την τέλεση του πρώτου Red Bull X-Fighters σε Αφρικανικό έδαφος, το περασμένο Σάββατο, κανείς δεν μπόρεσε να τα βάλει με τον Αυστραλό Josh Sheehan

O 28χρονος αναβάτης διέλυσε τον συναγωνισμό, κερδίζοντας κάθε σκέλος του αγώνα με την ομόφωνη γνώμη όλων των κριτών, κι έτσι κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του από την σπουδαιότερη διεθνή διοργάνωση στον χώρο του freestyle motocross. Ο Ισπανός Dany Torres βρέθηκε στη δεύτερη θέση της ημέρας, με τον Adam Jones από τις ΗΠΑ να κατακτά το πρώτο του βάθρο μέσα στην χρονιά τερματίζοντας τρίτος.

Ο Sheehan είχε σταθερά δυνατές εμφανίσεις σε όλους τους προηγούμενους αγώνες, πραγματοποιώντας σπουδαία πρόοδο απέναντι στον βασικό του αντίπαλο, το Νεοζηλανδό Levi Sherwood. Κερδίζοντας τις πρώτες δύο διοργανώσεις για το 2014, ο Sherwood είχε βρεθεί γρήγορα στην κορυφή της βαθμολογίας του World Tour, κάτι που διατηρούσε έως και το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο ένας τραυματισμός στον αστράγαλο, από τα δοκιμαστικά της προηγούμενης ημέρας έθεσε τον Sherwood εκτός μάχης, μη μπορώντας ούτε να προκριθεί στον πρώτο γύρο των τελικών του Σάββατου. Κι αυτό άμεσα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τον Sheehan. Παρόλα αυτά ο Sheehan έδωσε ό,τι καλύτερο είχε, κερδίζοντας κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στο διάβα του, ακόμη και τον θεαματικό Torres, με τρικ που κόβουν την ανάσα όπως το διπλό backflip και το “Flair”.

Μετρώντας τους πόντους της βαθμολογίας μετά και αυτή την διοργάνωση, ένας συγκινημένος Sheehan βρέθηκε στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον Sherwood και τρίτο τον Torres. Κάθε ένας από τους τρεις προαναφερθέντες έχει πλέον στο ενεργητικό του από έναν τίτλο στον θεσμό. Στην 50η διοργάνωση στην ιστορία του Red Bull X-Fighters, η ατμόσφαιρα ήταν μαγευτική, με τους 22.000 θεατές να έχουν γεμίσει τις κερκίδες ακριβώς έξω από τα ιστορικά Union Buildings της Πρετόρια, παρακολουθώντας σε πολλές περιπτώσεις για πρώτη φορά αυτό το θεαματικό σπορ. "Είναι κάτι που ήθελα να συμβεί εδώ και χρόνια, και σίγουρα αποτελεί ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αυτή την στιγμή πετάω στα ουράνια", δήλωσε ένας κατενθουσιασμένος Sheehan.

Αποτελέσματα
1. Josh Sheehan (Αυστραλία)
2. Dany Torres (Ισπανία)
3. Adam Jones (ΗΠΑ)
4. Rémi Bizouard (Γαλλία)
5. Thomas Pagès (Γαλλία)
6. Clinton Moore (Αυστραλία)
7. Taka Higashino (Ιαπωνία)
8. Maikel Melero (Ισπανία)
9. David Rinaldo (Γαλλία)
10. Alastair Sayer (Μποτσουάνα)
11. Nik De Wit (Ν. Αφρική)
12. Levi Sherwood (Νέα Ζηλανδία).

Τελική βαθμολογία World Tour
1. Sheehan 360 βαθμοί
2. Sherwood 270 βαθμοί
3. Torres 265 βαθμοί
4. Pagès 235 βαθμοί
5. Higashino 180 βαθμοί
6. Bizouard 165 βαθμοί
7. Jones 140 βαθμοί
8. Rob Adelberg (Αυστραλία) 120 βαθμοί
9. Moore 90 βαθμοί
10. Melero 85 βαθμοί

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ