net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αν και η χρονιά του φέτος ήταν ως τώρα θλιβερή, ο Bradl βρέθηκε σε μια εργοστασιακή σέλα και ελπίζει σε ένα πολύ καλύτερο μέλλον.

Δεν κρύβει τη χαρά του ο ταλαντούχος Γερμανός αναβάτης.

Περιχαρής ο rookie Loris Baz, καθώς η ομάδα του (Forward Racing) θα επιστρέψει κανονικά στο πρωτάθλημα από τον επόμενο αγώνα στο Brno.

O Bradl στην Aprilia, η Forward επιστρέφει στο Brno

O αντικαταστάτης του Marco Melandri στην ομάδα της Aprilia Gresini θα είναι ο Stefan Bradl. Στο μεταξύ η πρώην του ομάδα, Forward Racing, θα απέχει από την Indianapolis και θα επιστρέψει από τον επόμενο αγώνα.

 
Λίγες μέρες αφότου προέκυψε το σοβαρό θέμα με τη σύλληψη του αφεντικού της Forward Racing και τις δυσοίωνες προβλέψεις σχετικά με τον μέλλον της ομάδας MotoGP, ο Γερμανός αναβάτης της, Stefan Bradl, έλυσε κοινή συνεναίσει το συμβόλαιο μαζί της. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε με μεγάλη χαρά από τον Fausto Gresini και εντάσσεται άμεσα στην ομάδα της Aprilia, δίπλα στον Alvaro Bautista, για να συνεχίσει τη δουλειά που (δεν) έκανε στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας ο φευγάτος Melandri.

Ο Bradl προφανώς είναι περιχαρής για τη νέα του συμφωνία, καθώς η Aprilia φέτος μπορεί να μην είναι ανταγωνιστική, τρέχοντας με το μοτέρ του RSV4 που είχαν πριν οι CRT ομάδες, αλλά ξέρει πως από του χρόνου θα έρθει ένας νέος V4 κινητήρας, φουλ εργοστασιακός και με πολλές ελπίδες για δυναμικό μέλλον από το ιταλικό εργοστάσιο. Αν τα πάει καλά φέτος, θα έχει την ευκαιρία του χρόνου να τρέχει με πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη, κάτι που ως τώρα δεν είχε καταφέρει στην καριέρα του και με τα φετινά του κατορθώματα δεν έδειχνε και πολύ πιθανό.

“Δε βλέπω την ώρα να πάω στην Indianapolis και να ξεκινήσω αυτή τη νέα σπουδαία περιπέτεια. Προφανώς δε θα είναι εύκολο στην αρχή, πρέπει να συνηθίσω τη νέα μοτοσικλέτα και τη νέα ομάδα και αυτός είναι ο στόχος μου σε αυτό το πρώτο Grand Prix. Όσον αφορά στον τραυματισμένο μου καρπό, η κατάσταση είναι καλή. Είμαι χαρούμενος διότι το χέρι μου δεν μου βγάζει πια προβλήματα και τον τελευταίο καιρό βγάζω κανονικά όλο το πρόγραμμα προπόνησης που έκανα και πριν τραυματιστώ. Η αποθεραπεία μου πήγε πολύ καλά την περίοδο των διακοπών και τώρα οι γιατροί μου είπαν πως μπορώ κανονικά να αγωνιστώ στο Indy. Πρόσφατα έκανα και προπόνηση Motocross για να τσεκάρω την αίσθησή μου πάνω στη μηχανή. Ακόμη δεν ξέρω πώς θα είναι πάνω σε μια μοτοσικλέτα MotoGP, αλλά εκτιμώ πως στις πρώτες δοκιμές της Indianapolis θα έχω φτάσει σε 100% φυσική κατάσταση.”

Μια μέρα μετά την παρουσίαση του Bradl από την Aprilia, η Forward Racing ανακοίνωσε πως τελικά θα επιστρέψει στη δράση στο GP του Brno στην Τσεχία στις 16 Αυγούστου, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Γάλλο Loris Baz, ο οποίος έβλεπε μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα.

Η σύλληψη του Giovanni Cuzari, διευθυντή και ιδιοκτήτη της ομάδας, είχε ως αποτέλεσμα το πάγωμα των τραπεζικών της λογαριασμών, έτσι υιοθετήθηκε μια συμφωνία με τη Διεθνή Ένωση Αγωνιστικών Ομάδων (IRTA) να μην τρέξει η Forward στην Indianapolis, ώστε να ρυθμίσει τα οικονομικά της και να βγάλει την υπόλοιπη χρονιά χωρίς πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι μικρό, καθώς η ίδια ομάδα τρέχει και δύο αναβάτες στη Moto2, οπότε η απώλεια έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τελικώς η λύση βρέθηκε και από τον επόμενο αγώνα στο Brno η Forward Racing  θα κατέβει κανονικά, με τον Claudio Corti μάλιστα να παίρνει τη θέση του Stefan Bradl – ο Ιταλός τον είχε αντικαταστήσει και στο Sachsenring, όπου ο Γερμανός απείχε λόγω εγχείρισης στον καρπό του. Η επιστροφή περιλαμβάνει και την ομάδα Moto2 με τους δύο της αναβάτες, Simone Corsi και Lorenzo Baldassarri.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ